Kiadványok

Energia és éghajlat

ÉGHAJLATVÁLTOZÁS

„ÉGHAJLATVÁLTOZÁS: A nemzetközi és a magyarországi klímatudományi
együttműködés és a klímapolitika” címmel adja közre a Magyar
Természetvédők Szövetsége azt az összeállítást, amely a napjainkig tartó
több évtizedes időszak főbb történéseit és a jövőre is vonatkozó
tanulságait veszi sorra. Ebből is kiderül, hogy a tudományos közösség
növekvő bizonyossággal hívta és hívja fel a figyelmet e veszélyes
folyamatra és arra, hogy a megfékezéséhez megfelelő – az eddigieknél
jóval határozottabb – intézkedésekre és cselekvésre van szükség szerte a nagyvilágban és itthon is.

A kiadvány innen letölthető.

Fenntarthatóságra nevelés

Érdekelnek az aktuális társadalmi problémák? Csatlakozz hozzánk egy beszélgetésre!

Részt vennél egy európai szintű véleménykutatásban?

18-29 év közötti fiatalokat keresünk, akik velünk tartanának egy pár órás beszélgetés erejéig Budapesten. Szeretnénk hallani a véleményeteket, érzéseiteket és tapasztalataitokat környezetvédelemmel és az emberi jogokkal kapcsolatban.

Ha ráérsz augusztus végén vagy szeptember elején csupán két órára és szívesen segítenél a kutatásban, jelentkezz augusztus 8-ig a következő felületen. Kedvességedet természetesen honoráljuk, és ha vidéki vagy, még az útiköltségedet is álljuk.

Energia és éghajlat

Klímatudatos Újbuda kiadvány (2021)

Újbuda Önkormányzatával közösen kiadott KEHOP kisokos füzetünk: Hogyan hat Budapestre, Újbudára az éghajlatváltozás? Alkalmazkodási és energiaszámla-csökkentő háztartási tippek, beruházási-felújítási tanácsok, pályázati lehetőségek és hasznos linkek gyűjteménye - nemcsak újbudaiaknak. (A5, 16 oldal)

Húsmentes Nap

Húsmentes Nap- Receptkalauz

Hogyan készítsünk finom ételeket, olymódon, hogy óvjuk bolygónkat és szervezetünket?

Rövid útmutatónk ötletekkel szolgál arra, hogy miként tudnánk kevesebb, de jobb minőségű húst fogyasztani. Az itt leírtak segítséget nyújthatnak heti egy húsmentes nap beiktatásában is. Ezek az információk akkor is jól jöhetnek, ha pusztán egy kis változatosságra vágyunk, vagy éppen szeretnénk növényi alapú étrendre váltani.

Energiaátmenet

Ambiciózus éghajlatpolitika 2030-ra: lehetőségek és előnyök a közép- és kelet-európai országok számára

A 2020. december 10-11 közötti Európai Tanácsülésen döntenek a kormányfők az Uniós 2030-as klímacél esetleges emeléséről. Ehhez a kiadványban közérthetően összefoglaltuk, hogy e köztes klímacél erősítése milyen gazdasági, társadalmi és környezeti lehetőségekkel, előnyökkel járhat Magyarországnak és a régiónak, az idézett szakmai tanulmányok alapján. 

Pénzrendszerváltás

Az életigenlő gazdaságért füzet

A COVID-19 világjárvány sokakat ráébresztett arra a tényre, hogy globalizált életünk sérülékeny, nem fenntartható. A vírus terjedése nem lett volna ilyen veszélyes és gyors, ha nem lenne a gazdaság és az élet ennyire globalizált, másrészt a gazdasági hatásai sem lettek volna ilyen pusztítóak egy helyi erőforrásokra épülő rendszerben. A Magyar Természetvédők Szövetsége komplex javaslatcsomagot dolgozott ki egy fenntarthatóbb és ellenállóbb gazdaság kialakítása érdekében. A javaslatcsomag főbb elemeit tartalmazza ez a kiadvány.