Videók

Jogokat az embereknek, szabályokat a vállalatoknak! - Stop ISDS!

Napjainkban az óriáscégek büntetlenül megúszhatják azt, hogy elszennyezik környezetünket, tönkreteszik bolygónkat. Eközben hasznot húznak abból, hogy beperelnek kormányokat, amikor azok a mi érdekünkben hoznak meg egyes döntéseket. Számoljuk fel az multik különleges előjogait, és vessünk véget büntetlenségüknek!

Élő ház akció: Több EU pénzt energiahatékonyságra és környezetre!

Egy komplett energiatakarékossági beruházással (szigetelés, fűtéskorszerűsítés, stb.) akár a háztartásod energiaköltségének 75%-át megtakaríthatod. Hazánkban azonban a lakóépületek 90%-ának energiahatékonysága messze elmarad az elvárt szinttől.
Ezért is kérjük a kormányt, hogy biztosítson több EU forrást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programra.

Egészséges élet - sokszínű természet

Magbörze, kirándulás, madár- és méhbarát kert vagy közösségi kert? Ezekkel nemcsak a természet sokféleségét segítheted, de egészségesebben és kreatívabban is élhetsz. Jó kezdeményezéseket, gyönyörű hazai tájakat, élővilágot bemutató videónk tagszervezeteinkkel közös, Svájci-magyar együttműködési programbeli biodiverzitás kampányunk keretében készült.


Konferencia a biológiai sokféleség megőrzésének elősegítésére

Az élővilág változatosságának megőrzéséről tartott konferenciát a Magyar Természetvédők Szövetsége a Vidékfejlesztési Minisztériummal közösen 2012. november 6-án. A rendezvény apropóját az adta, hogy több mint 170 ország részvételével világszintű csúcstalálkozót rendeztek a Biológiai Sokféleség Egyezmény döntéshozó szervei két héttel ezelőtt Indiában.
A videót Nagy Anita és Domonkos Lajos készítette! Köszönjük!

Lélegzetelállító, nem?

Az USA Nemzeti Oceanográfiai és Légkörkutató Intézetének mérései alapján a Föld légkörének CO2 tartalma az iparosodás kezdete óta folyamatosan emelkedik. Ez a jelenség szoros összefüggésben van a globális felmelegedéssel...

Földszerzés a Világbank pénzén

A Föld Barátainak legújabb filmje a nyilvánosság elé tárja, hogy az agroüzemanyagcélú növénytermesztésben érdekelt cégek miként teszik rá a kezüket ugandai gazdák földjére.
A videó apropóját elsősorban az adja, hogy április 24-ével kezdődően a Világbank nemzetközi konferenciát szervez a Termőföld és szegénység témakörében.

Élj zölden társasházban!

A veszprémi Csalán Környezet és Természetvédelmi Egyesület filmje arról, hogy hogyan lehet zöld módon élni egy társasházban.

Élj zölden műamlék épületben!

A veszprémi Csalán Környezet és Természetvédelmi Egyesület filmje arról, hogy hogyan lehet zöld módon élni egy műelmék épületben.

Élj zölden családi házban!

A veszprémi Csalán Környezet és Természetvédelmi Egyesület filmje arról, hogy hogyan lehet zöld módon élni egy családi házban. .

A marha útja

A győri Reflex Környezetvédő Egyesület animációs kisfilmje arról, hogy hogyan pusztíthatja egy tál magyar gulyás leves az amazonaszi őserdőket.

Ökológiai lábnyomok

A győri Reflex Környezetvédő Egyesület animációs kisfilmje az ökológiai lábnyomokról. Ismerd meg miből származnak és hogyan lehet őket csökkenteni.

Fiatal Föld Barátai tábor- Ónod

A Fiatal Föld Barátai európai hálózata Magyarországon tartotta éves nyári táborát. Több mint 60 európai fiatalt hozva az észak-kelet magyarországi Ónod településére, a tábor a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, klímaváltozás és az élelmiszer-biztonság kérdéseire fókuszálva lehetőséget adott a fiataloknak, hogy új ismeretekkel és élményekkel gazdagodjanak.

Történet a bioüzemanyagokról

A filmben Péter, barátja Márta javaslatára leáll kedvenc növénye, a krumpli termesztésével, hogy kertjében ehelyett napraforgót termesszen, amelyből bioüzemanyagot lehet előállítani. Ezentúl a szupermarketbe kell mennie, hogy krumplit vegyen, s rájön, hogy a gazdáknak még több földre van szükségük, hogy az élelmiszernövényeket is megtermelhessék. Megtudta, hogy ehhez pedig ki kell irtani az esőerdőket vagy más értékes természetes élőhelyek elpusztítására van szükség.

A magyar vidékfejlesztés és mezőgazdaság jövője Európában

A Vidékfejlesztési Minisztérium, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága, az Országos Környezetvédelmi Tanács és a Magyar Természetvédők Szövetsége május 24-én konferenciát szervezett, „A magyar vidékfejlesztés és mezőgazdaság jövője Európában” címmel.
Videó forrása: Hírhatár Lapcsoport

Fogyassz okosan!

A veszprémi Csalán Környezet és Természetvédelmi Egyesület fogyasztóvédelmi filmje.

CSEMETE Kék Túra

A szegedi CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Kék túrája.

Klímatörvényt!

Nyíregyházi tagszervezetünk, az E-misszió Egyesület Klímatörvényt! akciója.

A történelem legveszélyesebb drogja

Ez az anyag nagyobb pusztításra képes, mint az összes többi „drog” együttvéve, melyeket az emberiség valaha használt. Mégis ez az egyik legnépszerűbb tudatmódosító. A legkülönösebb, hogy csak közösen tudjuk visszaszorítani. Külön-külön nem lehet lejönni róla.

Ne pazarolj, élj többet!

Valóban úgy gondolod, hogy attól jó az életed, ha sokat fogyasztasz? Ha bankkártyával a kezedben végigrohansz az életen? Gondoltál már arra, hogy egyes dolgok túlfogyasztásával mennyire túlterheled a környezetedet?!
Találj igazi örömet és vedd észre az életet magad körül!

Ne pazarolj, élj jobban!

Valóban úgy gondolod, hogy fejlettek vagyunk? Szerinted fejlett az a társadalom, amely gyorsan feléli a környezetét?
Fogyassz kevesebbet és adj esélyt másoknak is az életre! Mutasd meg, hogy fejlett vagy és csak annyit fogyassz, amennyire valóban szükséged van!