Videók

Élő ház akció: Több EU pénzt energiahatékonyságra és környezetre!
Egy komplett energiatakarékossági beruházással (szigetelés, fűtéskorszerűsítés, stb.) akár a háztartásod energiaköltségének 75%-át megtakaríthatod. Hazánkban azonban a lakóépületek 90%-ának energiahatékonysága messze elmarad az elvárt szinttől.
Ezért is kérjük a kormányt, hogy biztosítson több EU forrást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programra.

Egészséges élet - sokszínű természet

Magbörze, kirándulás, madár- és méhbarát kert vagy közösségi kert? Ezekkel nemcsak a természet sokféleségét segítheted, de egészségesebben és kreatívabban is élhetsz. Jó kezdeményezéseket, gyönyörű hazai tájakat, élővilágot bemutató videónk tagszervezeteinkkel közös, Svájci-magyar együttműködési programbeli biodiverzitás kampányunk keretében készült.


Konferencia a biológiai sokféleség megőrzésének elősegítésére

Az élővilág változatosságának megőrzéséről tartott konferenciát a Magyar Természetvédők Szövetsége a Vidékfejlesztési Minisztériummal közösen 2012. november 6-án. A rendezvény apropóját az adta, hogy több mint 170 ország részvételével világszintű csúcstalálkozót rendeztek a Biológiai Sokféleség Egyezmény döntéshozó szervei két héttel ezelőtt Indiában.
A videót Nagy Anita és Domonkos Lajos készítette! Köszönjük!

Lélegzetelállító, nem?
Az USA Nemzeti Oceanográfiai és Légkörkutató Intézetének mérései alapján a Föld légkörének CO2 tartalma az iparosodás kezdete óta folyamatosan emelkedik. Ez a jelenség szoros összefüggésben van a globális felmelegedéssel...

Földszerzés a Világbank pénzén
A Föld Barátainak legújabb filmje a nyilvánosság elé tárja, hogy az agroüzemanyagcélú növénytermesztésben érdekelt cégek miként teszik rá a kezüket ugandai gazdák földjére.
A videó apropóját elsősorban az adja, hogy április 24-ével kezdődően a Világbank nemzetközi konferenciát szervez a Termőföld és szegénység témakörében.
Fiatal Föld Barátai tábor- Ónod
A Fiatal Föld Barátai európai hálózata Magyarországon tartotta éves nyári táborát. Több mint 60 európai fiatalt hozva az észak-kelet magyarországi Ónod településére, a tábor a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, klímaváltozás és az élelmiszer-biztonság kérdéseire fókuszálva lehetőséget adott a fiataloknak, hogy új ismeretekkel és élményekkel gazdagodjanak.
Történet a bioüzemanyagokról
A filmben Péter, barátja Márta javaslatára leáll kedvenc növénye, a krumpli termesztésével, hogy kertjében ehelyett napraforgót termesszen, amelyből bioüzemanyagot lehet előállítani. Ezentúl a szupermarketbe kell mennie, hogy krumplit vegyen, s rájön, hogy a gazdáknak még több földre van szükségük, hogy az élelmiszernövényeket is megtermelhessék. Megtudta, hogy ehhez pedig ki kell irtani az esőerdőket vagy más értékes természetes élőhelyek elpusztítására van szükség.
A történelem legveszélyesebb drogja

Ez az anyag nagyobb pusztításra képes, mint az összes többi „drog” együttvéve, melyeket az emberiség valaha használt. Mégis ez az egyik legnépszerűbb tudatmódosító. A legkülönösebb, hogy csak közösen tudjuk visszaszorítani. Külön-külön nem lehet lejönni róla.

Ne pazarolj, élj többet!
Valóban úgy gondolod, hogy attól jó az életed, ha sokat fogyasztasz? Ha bankkártyával a kezedben végigrohansz az életen? Gondoltál már arra, hogy egyes dolgok túlfogyasztásával mennyire túlterheled a környezetedet?!
Találj igazi örömet és vedd észre az életet magad körül!
Ne pazarolj, élj jobban!
Valóban úgy gondolod, hogy fejlettek vagyunk? Szerinted fejlett az a társadalom, amely gyorsan feléli a környezetét?
Fogyassz kevesebbet és adj esélyt másoknak is az életre! Mutasd meg, hogy fejlett vagy és csak annyit fogyassz, amennyire valóban szükséged van!
1