Petíciók

Mentsük meg a felsőcsatári tábort!

A Kerekerdő Alapítvány 2023. második felében kampányt indított a Felsőcsatár határában álló gyermektábor megmentésére. A mintegy 100 éves épület a Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdona. A tábor bázisán több mint 30 éve valósítunk meg természetvédelmi táborokat, erdei iskolai programokat. Környezete nagyrészt Natura 2000 terület és jelentős kulturális örökségvédelem alatt álló értékek hordozója. Így a kampány a közvagyon megőrzését, a közösségi értékek védelmét és a fenntarthatóságra nevelést is szolgálja. A tábort üzemeltető szombathelyi AGORA kulturális központ 2022-ben műszaki okokra hivatkozva bezárta a tábort, és az elmúlt két évben semmi nem történt az állagmegóvás és a felújítás érdekében.

Az aláírásgyűjtés célja, hogy az illetékes döntéshozók megtegyék a szükséges lépéseket a felsőcsatári tábor felújítására, hogy az ne váljon az enyészet áldozatává, vagy önös üzleti magánérdekek martalékává és minél előbb újra fogadni tudjon táborozókat, erdei iskolai és más gyermekcsoportokat. 

Álljunk ki együtt az éghajlati igazságosságért!

Szólítsd fel cselekvésre Te is a novemberi Klímacsúcs vezetőit!

 

Kedves Olvasó!

Bizalomra és szolidaritásra van szükségünk ahhoz, hogy közösen megoldjuk a természeti és éghajlati válságot, amellyel szembenézünk.

A klímaválság legsúlyosabb hatásait azok az emberek szenvedik el, akik a legkevésbé járultak hozzá annak kialakulásához. Ez rendkívül igazságtalan.

Felszólítom a vezetőket, hogy cselekedjenek MOST – és hogy a veszteségek és a károk helyreállításának finanszírozása révén biztosítsák az éghajlatváltozás által leginkább sújtott vidékeken élő, a klímaválság frontvonalában küzdő közösségeknek a szükséges segítséget.

Ha egyetért ezzel, kérem, írja alá ezt a levelet, és hangjával csatlakozzon az enyémhez!

Elizabeth Wathuti
Kenya

Stop EU-Mercosur!

Alulírott magyar állampolgárok felszólítjuk a magyar kormányt és az európai parlamenti képviselőket, hogy álljanak el az EU-Mercosur szabadkereskedelmi egyezmény aláírásától!

Aláírásgyűjtés a tervezett elavulás ellen! Ne hagyd, hogy átverjenek a multik!

A televízió pár év után elromlik, a mosógépet havonta javítani kell, a mobiltelefon lelassul, gombjai rövid időn belül tönkremennek. Ez véletlen lenne? Vagy ez a termékek előre kigondolt tervezett elavulása? Azt látjuk, hogy a mai eszközök kevésbé tartósak, mint elődeik. Mindenki tapasztalhatta már a tervezett elavulást anélkül, hogy tudta volna mi az. Azt még kevésbé, hogy miért van és mik a következményei. Pedig lehet tenni ellene!