Petíciók

Álljunk ki együtt az éghajlati igazságosságért!

Szólítsd fel cselekvésre Te is a novemberi Klímacsúcs vezetőit!

 

Kedves Olvasó!

Bizalomra és szolidaritásra van szükségünk ahhoz, hogy közösen megoldjuk a természeti és éghajlati válságot, amellyel szembenézünk.

A klímaválság legsúlyosabb hatásait azok az emberek szenvedik el, akik a legkevésbé járultak hozzá annak kialakulásához. Ez rendkívül igazságtalan.

Felszólítom a vezetőket, hogy cselekedjenek MOST – és hogy a veszteségek és a károk helyreállításának finanszírozása révén biztosítsák az éghajlatváltozás által leginkább sújtott vidékeken élő, a klímaválság frontvonalában küzdő közösségeknek a szükséges segítséget.

Ha egyetért ezzel, kérem, írja alá ezt a levelet, és hangjával csatlakozzon az enyémhez!

Elizabeth Wathuti
Kenya

Stop EU-Mercosur!

Alulírott magyar állampolgárok felszólítjuk a magyar kormányt és az európai parlamenti képviselőket, hogy álljanak el az EU-Mercosur szabadkereskedelmi egyezmény aláírásától!

Aláírásgyűjtés a tervezett elavulás ellen! Ne hagyd, hogy átverjenek a multik!

A televízió pár év után elromlik, a mosógépet havonta javítani kell, a mobiltelefon lelassul, gombjai rövid időn belül tönkremennek. Ez véletlen lenne? Vagy ez a termékek előre kigondolt tervezett elavulása? Azt látjuk, hogy a mai eszközök kevésbé tartósak, mint elődeik. Mindenki tapasztalhatta már a tervezett elavulást anélkül, hogy tudta volna mi az. Azt még kevésbé, hogy miért van és mik a következményei. Pedig lehet tenni ellene!