KAP Stratégia környezeti vizsgálata

Az Agrárminisztérium elindította a 2021-2027 közötti közös agrárpolitika támogatásainak keretet adó KAP Stratégiai Terv stratégiai környezeti vizsgálati folyamatát. A környezeti vizsgálatot végző Field Consulting Zrt-t és az ENVI-MED Kft-t a Magyar Természetvédők Szövetsége segíti a társadalmi részvétel megszervezésében.

A környezeti vizsgálat célja, hogy feltárja a program lehetséges környezeti hatásait, és javaslatokat tegyen a környezeti és fenntarthatósági szempontok érvényesítésére a programozási és megvalósítási folyamatban. A vizsgálatot széleskörű partnerség kíséri.

A környezeti vizsgálati folyamatban elkészült a folyamat tematikai jelentése. A tematikai jelentés tartalmazza az értékelés tematikáját, ütemezését, a környezet védelméért felelős szervekkel való további konzultációkra vonatkozó javaslatot és a nyilvánosság tájékoztatásának, észrevételei kérésének tervezett módját.

Az SKV tematikai jelentés elérhető és véleményezhető legkésőbb 2021. január XXX-ig:

ITT

Amennyiben kérdése van a folyamattal kapcsolatban, keressen minket az kapstratskv@mtvsz.hu címen vagy csatlakozzon a https://www.facebook.com/groups/702223044020542 speciális Facebook csoporthoz.