Átláthatóság

A Magyar Természetvédők Szövetsége 2016. óta tagja az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületének (ASZÖT), melynek előírásait magára nézve kötelezőnek fogadja el.
Az átláthatóság jegyében ezen az oldalon összegyűjtöttük a szervezetünkről, a tevékenységünkről és a támogatásokról szóló legfontosabb dokumentumokat, melyekbe a betekintést előzetes kérés alapján, egyeztetett időpontban minden támogatónknak és tevékenységünk iránt érdeklődőknek személyesen is biztosítunk.


A Magyar Természetvédők Szövetsége alapszabálya:

A letöltéshez kattintson ide!


Profilunk a Nonprofit Önarckép adatbázisban


Közhasznú beszámolóink az elmúlt évekből:


Legfrissebb 2015. évi könyvvizsgálói jelentésünk:

2015. évi könyvvizsgálói jelentés


Mint közhasznú beszámolóinkból és a könyvvizsgálói jelentésből is látható minden évben bevételi forrásaink több mint 90% EU-s és hazai pályázatokból befolyó támogatásokból származik, melyekkel az előzetesen pályázott és a megkötött szerződés szerinti feltételekkel a Szövetség minden esetben elszámolt.


Küldöttgyűlés


A legutóbbi küldöttgyűlés időpontja: 2016. május 24.

Helyszíne: 1091 Budapest, Üllői út 91/b.

  és 2016. szeptember 10., Pannonhalma, Tagcsoport Konferencia

A küldöttgyűlés meghirdetéséhez kapcsolódó dokumentumok:

Küldöttgyűlés meghívó 2016

Az MTVSZ 2015. évi tevékenységeinek a beszámolója

Az MTVSZ 2016. évi munkaterve

2015. évi pénzügyi beszámoló

Küldöttgyűlés meghívó_2016_szeptember


Így léphet kapcsolatba velünk:

Támogatásával kapcsolatos bármely kérdésével forduljon bizalommal irodánkhoz!

Magyar Természetvédők Szövetsége

Irodánk címe: 1091 Budapest, Üllői út 91/b

Telefon: (1) 216-7297

Fax: (1) 216-7295

E-mail: tamogatas@mtvsz.hu

Amennyiben kérdése lenne a támogatási ügyekkel kapcsolatban, előre egyeztetett időpontban kollégáink szívesen állnak rendelkezésére a fenti elérhetőségeken. Írásban benyújtott panaszát minden esetben megvizsgáljuk és 30 napon belül válaszolunk kérdéseire.

Panaszkezelési szabályzatunk


Adományozóktól kapott támogatásaink az elmúlt években:

A Magyar Természetvédők Szövetsége 2015. évben egyéni támogatóitól 957 000 Ft támogatást kapott, melyet a 2016. évben az adománygyűjtés céljául szolgáló természetvédelmi és szemléletformálási programjaira fog fordítani.
Az adományokból szakmai akció napokat, környezeti nevelési és szemléletformálási anyagokat, egyéb  programszervezési költségeket finanszírozunk. Az adományokat kizárólag szakmai programjainkra fordítjuk, a 2015. évben ezekből nem költöttünk marketing és reklámtevékenységre.

Az adományozók nagylelkű támogatását ezúton is köszönjük! Szakmai tevékenységünkről, sikereinkről és arról, hogy mire fordítottuk a támogatást adományozóinkat évente 1-2 alkalommal levélben vagy elektronikus úton küldött hírlevélben tájékoztatjuk.
Az egyéni adományokat, akárcsak a szervezet összes vagyonát főként kampány és szemléletformálás céljára használjuk. Közhasznúsági jelentéseink itt is megtalálhatók: www.mtvsz.hu/kozhasznu_beszamolok

1% Személyi Jövedelemadó felajánlások
Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek azt a segítséget, amelyet személyi jövedelemadójának 1%-os felajánlásával nyújtott a Magyar Természetvédők Szövetségének.

A 2015. évi bevallások során felajánlott összeg: 615 234 Ft

A 2014. évi bevallások során felajánlott összeg: 466 532 Ft

A 2013. évi bevallások során felajánlott összeg: 415 219 Ft

A 2012. évi bevallások során felajánlott összeg: 549 422 Ft

A 2011. évi bevallások során felajánlott összeg: 440 717 Ft

A 2010. évi bevallások során felajánlott összeg: 579 499 Ft

A törvényi előírásoknak megfelelően a szervezet minden alkalommal elszámolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé, legutoljára beküldött beszámolónk a számunkra kiutalt összeg felhasználásáról itt olvasható:
https://mtvsz.hu/dynamic/14koz_19014654243_magyar_termeszetvedok_szovetsege.pdf

Az 1% felajánlásokból befolyt adományokat kizárólag a cél szerinti szakmai programjainkra és működési költségeinkre fordítjuk, a 2015. évben ezekből nem költöttünk marketing és reklámtevékenységre.
13600 - Adhat vonal:A Magyar Természetvédők Szövetsége a 13 600 - Adhat vonalon befolyó hívások teljes összegét a tagszervezeteivel közösen indított, biológiai sokféleség megőrzését támogató programjára fordítja.
Köszönjük hívását!

2015. január 1. - 2015. december 31.
A biológiai sokféleség megőrzését támogató program költségeihez 2015. évben az Adhat vonal 60 530 Ft-tal járult hozzá. A telefonszolgáltatók részére hívásvégződési díjként a szervezet 3186 Ft utalt át. A befolyt költségeket teljes egészében a természetvédelmi program céljaira fordítjuk, nem finanszíroztunk belőle bér, raktározási és hirdetési költséget.

2014. január 1. - 2014. december 31.
A biológiai sokféleség megőrzését támogató program költségeihez 2014. évben az Adhat vonal 19870 Ft-tal járult hozzá.
A telefonszolgáltatók részére hívásvégződési díjként a szervezet 1046 Ft utalt át. A befolyt költségeket teljes egészében a természetvédelmi program céljaira fordítjuk, nem finanszíroztunk belőle bér, raktározási és hirdetési költséget.

2013. január 1. - 2013. december 31.
A biológiai sokféleség megőrzését támogató program költségeihez 2013. évben az Adhat vonal 23926 Ft-tal járult hozzá.

2012. évben
A biológiai sokféleség megőrzését támogató program költségeihez 2013. május 31-ig az Adhat vonal 5736 Ft-tal járult hozzá.

Az Adhat vonalon keresztül befolyt adományokat kizárólag szakmai programjainkra fordítjuk, a 2015. évben ezekből nem költöttünk marketing és reklámtevékenységre. 


Szakmai beszámoló 2015-ös tevékenységeinkről, sikereinkről

Megvédtük a magyar természetet!

Magyarország legnagyobb természetvédő civil szervezeteivel közösen felléptünk azon kormányzati szándék ellen, melynek értelmében a nemzeti park igazgatóságok vagyonkezelésében lévő védett természeti területek jelentős része a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez került volna. A sikeres kampányunk eredményeképpen Áder János köztársasági elnök az Alkotmánybírósághoz fordult, amely megsemmisítette a parlamenti döntést a természetvédelmi kockázatok miatt.
Közel 15 ezer aláíró kérésének eleget téve 2015. május 22-én első alkalommal megünnepeltük a Magyar Természet Napját. Nemzetközi civil szervezetekhez kapcsolódva a nyár folyamán kampányt indítottunk az európai természetvédelem megerősítéséért, amelyhez európai szinten félmillió ember csatlakozott és meggyőztük az európai döntéshozókat a természetvédelmi direktívák szükségességéről.
Fellépünk a hazai Natura 2000 területek állami kézben tartásáért és közösségi kezeléséért, felhívjuk a döntéshozók figyelmét, hogy a védett területek nem lehetnek a profitorientált mezőgazdasági termelés színterei.

Nemet mondtunk a trójai egyezményekre!

Utcai akciónapjainkon és a nyári fesztiválokon 21500 aláírást gyűjtöttünk a tervezett EU-USA szabadkereskedelmi egyezmény, aTTIP ellen. A partnereinkkel közösen folytatott kezdeményezés hatására Európa szerte 3,3 millió fő tiltakozott a szabadkereskedelmi egyezmények negatív hatásai miatt. Fórumok és aktivista képzés tartásával, aktív lobbi- és sajtómunkával mi is hozzájárultunk a tárgyalások lassításához.

Környezetbarát élet, egészségesebb étel!

A korábbi évekhez hasonlóan 2015-ben is hangsúlyosan foglalkoztunk a környezetbarát mezőgazdaság és a helyi termékek fogyasztásának népszerűsítésével. Tagszervezeteinkkel együttműködve 12 fesztiválon jelentünk meg, amelyeken közel 100000 ember vett részt. Kampányt indítottunk az ökotudatos bolthálózatokért és a tudatos fogyasztásért. November végén nagysikerű Ne vásárolj semmit! napot tartottunk a Budapesten.

Csatlakozz Te is a közösségi energia-forradalomhoz!

Ezt hirdettük országszerte több mint 20 akciónapon, melyek keretében félezer magyar fotó-üzenet gyűjtöttünk a párizsi klímacsúcsra. November végén a Parlament előtt átadtuk ezeket a hazai döntéshozóknak, és felhívtuk figyelmüket, hogy támogassák a lakossági vagy önkormányzati energiatakarékossági és megújuló energia kezdeményezéseket, hogy a lakosok beleszólhassanak energiaellátásuk módjába.

A fiataloké a jövő!

2008 óta szervezzük partnereinkkel a sikeres Klímaőrjárat vetélkedősorozatot, amely játékos formában neveli az ifjabb generációt a környezettudatos életmód gyakorlati megvalósítására. A 7,5 milliárdos kérdés és a „Láss a mélyére!” – A kütyüink valódi ára a Klímaőrjárat hagyományaira épülő újszerű globális nevelési vetélkedőinken 2015-ben közel 5000 középiskolás vett részt és ismerkedett meg a globális környezeti problémákkal.

« vissza