A mi sokszínű kertünk

Hír

Föld napi programelőzetes

Hajdúböszörmény - április 22. Az idei programok az élővilágbarát kertek jegyében kerültek összeállításár, amelynek helyszíne és időpontja: a Kertész László Városi Könyvtár (Hajdúböszörmény, Bocskai tér 2.), 2024. április 22., hétfő délután

Hír

Palántabörze 2024. április 27-én a váci Pannónia Házban

Vác - április 27. A Magosfa Alapítvány szeretettel várja mindazokat, akik palántához szeretnének hozzájutni, csereberélni, legyen szó zöldség, szobanövény, fűszernövény palántáiról, dugványairól, vagy esetleg kifejlett példányairól. A palántabörze elsősorban csere, vagy szívességi alapon működik, de adomány formájában is lehetőség van palántákhoz való hozzájutáshoz. A börzére vegyszermentes növényeket várunk.

Hír

A mi sokszínű kertünk – előadás-sorozat a biodiverzitás-barát kertről

Eger - április 2. - június 11. A biodiverzitás-barát kert elveiről, fontosságáról, kialakításának módszereiről indít előadás-sorozatot Egerben a Kaptárkő Egyesület a Magyar Természetvédők Szövetségének országos kampányához kapcsolódóan. A biológiai sokféleség helyi védelme érdekében a saját kertünkben is igen sokat tehetünk, de sokszor nem tudjuk hogyan is kezdjünk neki. Ebben próbálunk előadóinkkal segíteni és ötleteket adni, hogy milyen lépéseket tegyünk a kertben a megvalósítás felé.

Energia és éghajlat

Hír

A Párizsi Megállapodásnak megfelelő hazai éghajlatvédelem: plusz 8,8% GDP 2030-ig

A 1,5 fokos globális átlaghőmérséklet-emelkedési küszöbön belül maradáshoz szükséges éghajlatvédelmi intézkedések mielőbbi bevezetése már 2030-ig EU-s és hazai szinten is jelentős bevételt jelentene, a költségeknél nagyobb járulékos haszonnal járna. Ezt mutatta ki a Klíma Akcióhálózat (CAN Europe) most megjelent, „A Párizsi Megállapodás gazdasági mérlege” című szakmai jelentése, amelyben a Magyar Természetvédők Szövetsége  közreműködött. A modellezés és számítás alapján Magyarországon a fosszilisenergia alapú energiarendszer átalakítása energiatakarékos, megújuló energia alapú klímasemleges rendszerré több mint 5280 milliárd forintot, közel négyszer több járulékos hasznot hozna, mint amennyibe a Kormány klímaterve kerül 2030-ig.  

Hír

Országos évzáró energiaátmenet konferencia és az Európai Bizottság visszajelzése a magyar klímatervről

2023. december 14-én országos energiapolitikai évértékelő konferenciát tartott a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ). A konferencián az Energiaügyi Minisztérium energiaátmenetért felelős helyettes államtitkára mellett szakmai szervezetek elemezték az évet és tettek javaslatokat a közeljövőre nézve. Ma az Európai Bizottság is közzétette értékelését (1) a felülvizsgált tagállami Nemzeti Energia- és Klímatervekre (NEKT), köztük a magyarra.

Környezeti nevelés

Hír

Séf the World! diákvetélkedő a húsmentes napért

Budaörsön a METRO Gasztroakadémián tartották 2023. június 8-án a Magyar Természetvédők Szövetsége szervezésében a Séf the World! című, húsmentes étkezést népszerűsítő diákvetélkedő döntőjét egy igazi szakácsverseny keretében.