Környezeti nevelés

Hír

Zöld szigetek létesítése budapesti oktatási intezményekben

Mozgalmas heteken van túl az MTVSZ környezeti neveléssel foglalkozó csapata. Június 15-én, az utolsó iskolai napon a Merzse-mocsár bekötő útjánál elbúcsúztunk a 25. osztálytól is, akik idén tavasszal velünk tartottak izgalmas zöldítési programjainkra.  

Hír

„SzabaduLÁSS – Juss ki a fogyasztás rabságából!”

A Magyar Természetvédők Szövetsége „SzabaduLÁSS – Juss ki a fogyasztás rabságából!” címmel, 3 fordulós környezeti nevelési vetélkedőt hirdet középiskolás korú diákok 3 vagy 4 fős csapatai számára.

Hír

Ifjúsági programot indít az MTVSZ!

  Ha érdekel a környezetvédelem, a fenntartható életmód és szívesen megismernéd különböző projektjeinket, akkor Téged keresünk! Várunk a Magyar Természetvédők Szövetsége, több mint 100 hazai környezet- és természetvédő szervezet közösségébe.   Csatlakozz most alakuló ifjúsági önkéntes csapatunkba, hogy Te is a részese legyél egy fenntarthatóbb és zöldebb jövő kialakításának!

Energia és éghajlat

Hír

A földgáz egyik piszkos titka: metánszivárgások nehezítik az energiabiztonság növelését

A Magyar Természetvédők Szövetsége tényfeltáró videókat tett ma közzé, amelyek felhívják a hazai döntéshozók figyelmét, hogy le kell számolni a földgázt érintő tévhitekkel a földgáz-függőségünk csökkentéséhez. A kitermelés, szállítás és felhasználás közbeni metánszivárgás hazánkban is jelentősebb lehet, mint az eddigi becslések. A természetvédők azt sürgetik, hogy legyen a valós metánszivárgás beleszámítva a földgáz kibocsátásai közé, továbbá Magyarország is csatlakozzon a Globális Metánvállalás-hoz. 

Hír

Energiahatékonysági beruházásokkal spórolnák meg a földgázimport negyedét a természetvédők

Néhány év alatt a hazai földgázimportot negyedével, a teljes éves magyarországi gázfelhasználást pedig ötödével lehetne mérsékelni a lakásállomány energetikai felújítása révén a Magyar Természetvédők Szövetségének (MTVSZ) megállapítása szerint. Magyarország egyik legrégibb civil szervezeteként az MTVSZ javaslatcsomagot dolgozott ki egy a hazai uniós-forrás költési tervek keretében való országos energiahatékonysági program megvalósítására, amely Magyarország energiafüggetlenségének megerősítése mellett tartós rezsicsökkentést eredményezne a lakosság széles köre számára.