A mi sokszínű kertünk

Hír

Iván kertjének megtekintése

Június 29-30. Szuhafő, Nagy örömünkre sokan érdeklődnek a mélymulcsos kertészkedés, a vegyszermentes, természetes növénytermesztés iránt. A Magyar Természetvédők Szövetsége az Agrárminisztérium támogatásával egy kampányt indított annak érdekében, hogy minél több biodiverzitás-barát kert legyen az országban. A kampányban részt vesz az Ökológiai Intézet Alapítvány is, amelynek keretében lehetőséget biztosítunk dr. Gyulai Iván kertjének a megtekintésére, a vele történő konzultációra. Itt az alkalom a találkozásra!

Hír

Nyár eleji 24 órás BioBlitz

Orosztony - június 1. A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány által ökológiai szemlélettel kezelt 3,8 ha belterületi vadregényes terület biológiai sokféleségét térképezzük fel botanikusok és zoológusok segítségével.

Energia és éghajlat

Hír

Szakmai szervezetek üzenete az energia tanácsülésre: a valódi energiaátmenet és a gazdasági-társadalmi versenyképesség egymást erősítik

A keddi budapesti informális Uniós energia tanácsülés témáiban a miniszterek számos iránymutatást kaptak szakmai szervezetektől: az MTVSZ és a CAN Europe (Európai Éghajlatvédelmi Akcióhálózat) által a fővárosban szervezett európai szakpolitikai konferencia egyik fő üzenete, hogy a valódi energiaátmenet, azaz a fosszilis-függő gazdaság ütemes átalakítása energiatakarékossá, energiahatékonnyá és megújuló energia-alapúvá, gazdaságilag és társadalmilag is előnyös, élhetőbbé és versenyképesebbé teszi a tagállamokat. A CAN Europe levele pedig a felülvizsgált nemzeti energia- és klímatervek erősítésére, az áramhálózat és a helyi, megújuló alapú hűtés-fűtés energiaátmenet-gyorsító fejlesztéseire hívta fel a figyelmet.

Hír

Éghajlatvédelem és a bíróságok konferencia

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar Környezetjogi és Versenyjogi Tanszéke, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Jövő Nemzedékek Érdekeinek Védelmét Ellátó Titkársága, valamint a Magyar Természetvédők Szövetsége közös szervezésében tartottunk konferenciát 2024. június 3-án, hétfőn a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében (Budapest, VIII. Szentkirályi u. 28-30.).

Környezeti nevelés

Hír

Séf the World! diákvetélkedő a húsmentes napért

Budaörsön a METRO Gasztroakadémián tartották 2023. június 8-án a Magyar Természetvédők Szövetsége szervezésében a Séf the World! című, húsmentes étkezést népszerűsítő diákvetélkedő döntőjét egy igazi szakácsverseny keretében.