A közel kétmillió városlakóból kevesen tudják, hogy a főváros 525 négyzetkilométere nem csak urbánus gondokat és értékeket, de problémákat és természeti kincseket is rejt.
Ezen értékek népszerűsítésére szeretnénk a védett területek megismerését, megóvásának fontosságát minél több emberhez eljuttatni. Ehhez évek óta különféle programokat szervezünk, kiállításokkal, kiadványokkal és különféle tevékenységekkel hozzuk közelebb az itt élőkhöz fővárosunk védett természeti értékeit.

A Magyar Természetvédők Szövetsége, a tavalyi évhez hasonlóan, idén is sikeresen pályázott a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjához. A projektben képzést szervezünk tanösvényekről, fővárosi iskolákat viszünk szemétszedéssel egybekötött kirándulásokra, gyakorlati területkezelési alkalmakat valósítunk meg és intézményzöldítést végzünk. Köszönjük a támogatást! A projekt egyes elemeinek rövid ismertetése és a projekthez kapcsolódó háttéranyagok az alábbiakban olvashatók.

Hírek
2020. feb 14.
“Ismerd meg! Szeresd meg! Védd meg!” Komplex foglalkozás és területkezelés védett fővárosi területeken

“Ismerd meg! Szeresd meg! Védd meg!” Komplex foglalkozás és területkezelés védett fővárosi területeken

Ingyenes programsorozat keretében iskolai csoportok részletes ismereteket szerezhetnek egy-egy budapesti védett területtel kapcsolatban. A program több részből áll, mely komplex képet nyújt a felső tagozatos, ill. középiskolás diákok számára a területekről. Célunk, hogy a diákok megismerjék, megszeressék, majd tegyenek is a terület védelméért, így a kiválasztott csoportokat aktívan vonjuk be egy természetvédelmi terület megóvásába.

Kiadványok