Éghajlatváltozás

Az MTVSZ célja olyan gazdasági környezet ösztönzése, melyben széles körben hozzáférhetővé válnak a fosszilis energiafüggőséget és energiaszegénységet csökkentő, pl. energiatakarékos, megújuló energiás lehetőségek. Társadalmi kampányainkkal növeljük a lakosság, közintézmények, önkormányzatok és vállalatok tudatosságát, hogy éljenek is a lehetőséggel. Az éghajlatváltozás globális probléma, de a hatékony tájékoztatás, az éghajlat-tudatosságra nevelés közösségi, helyi szinten kezdődik. Ezért regionális és helyi tagszervezeteinkkel együttműködve 2005 óta számos sikeres éghajlatvédelmi programot indítottunk: ld. Klímaőrjárat, klímatörvény kampány.

Legfrissebb kapcsolódó hír

Gyorselemzés zöld szemmel az Európai Bizottság által javasolt új EU költségvetési keretről

2018. május 2-án az Európai Bizottság kiadta a 2020 utánra szóló uniós költségvetésének javasolt keretrendszerét. Az alábbiakban zöld szemmel, elsősorban éghajlatvédelmi és energiaátmenet szempontból gyors-elemezzük.

Aktuális programok

Energiafordulat

Hogyan lehetséges energiafordulat, azaz egy energiatakarékos, megújuló energia alapú gazdaság felé való átállás Magyarországon? A program 2017. szept.- 2020. feb. közötti folytatásában rendszeres friss hírekkel és anyagokkal mutatjuk be a lehetőségeket alább.
Az összes kapcsolódó program megtekintése »