Vissza az MTVSZ oldalra

Mentsük meg a felsőcsatári tábort!

Itt írd alá!
Kérek információt a további kampányokról és a Magyar Természetvédők Szövetsége munkájáról
1,131 kitöltő
A személyes adatokat gondosan kezeljük és nem osztjuk meg másokkal. Az aláírással hozzájárul ahhoz, hogy az MTVSZ és a Kerekerdő Alapítvány információkat küldjön a hasonló kampányairól, és ahhoz, hogy az oldal sütiket használjon az adatvédelmi tájékoztatónak megfelelően.

A Kerekerdő Alapítvány 2023. második felében kampányt indított a Felsőcsatár határában álló gyermektábor megmentésére. A mintegy 100 éves épület a Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdona. A tábor bázisán több mint 30 éve valósítunk meg természetvédelmi táborokat, erdei iskolai programokat. Környezete nagyrészt Natura 2000 terület és jelentős kulturális örökségvédelem alatt álló értékek hordozója. Így a kampány a közvagyon megőrzését, a közösségi értékek védelmét és a fenntarthatóságra nevelést is szolgálja. A tábort üzemeltető szombathelyi AGORA kulturális központ 2022-ben műszaki okokra hivatkozva bezárta a tábort, és az elmúlt két évben semmi nem történt az állagmegóvás és a felújítás érdekében.

Az aláírásgyűjtés célja, hogy az illetékes döntéshozók megtegyék a szükséges lépéseket a felsőcsatári tábor felújítására, hogy az ne váljon az enyészet áldozatává, vagy önös üzleti magánérdekek martalékává és minél előbb újra fogadni tudjon táborozókat, erdei iskolai és más gyermekcsoportokat. 

"Alulírott, nagykorú, magyar állampolgárok aláírásunkkal támogatjuk a Kerekerdő Alapítvány kezdeményezését, mely a felsőcsatári tábor megmentésére irányul. Arra kérjük az illetékes döntéshozókat, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a felsőcsatári tábor, a kor jogi, műszaki, egészségügyi előírásainak megfelelően, mielőbb biztonságosan tudjon működni és minél előbb újra alkalmas legyen táborozók, erdei iskolai és más gyerek csoportok fogadására. Cél az is, hogy a felújítás oly módon történjen meg, hogy tisztelje a táj értékeit, megőrizze a környező területek, természetes jellegét és az épület műszaki állapota, energetikai helyzete a fenntarthatóság szempontjainak is minél jobban megfeleljen."
 
Ha pénzadománnyal is segítenéd a tábor megmentését, a Kerekerdő Alapítvány alábbi számlájára tudsz utalni:

10918001-00000008-44450018

Cégként is segítheted a tábor megmentését. A Kerekerdő Alapítvány közhasznú szervezetként tudja fogadni a céges adományokat. Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot: e-mail: kerekerdoalap@gmail.com; tel.: 30/3956624
 
Az aláírásgyűjtés papír alapon is zajlik. Ha a papíros gyűjtőíven már aláírta, kérjük, hogy itt ne ismételje meg!

Az aláírásgyűjtés indítékairól és céljairól bővebben itt olvashat.

A Kerekerdő Alapítvány több mint 20 éve a Magyar Természetvédők Szövetsége tagja!

A Kerekerdő Alapítvány tevékenységéről bövebben itt olvashat!

A tábor környékének természet és kulturtörténeti értékeiről bővebben itt tájékozódhat:

A Vas-hegy és a Pinka-mente természeti és kultúrtörténeti értékeiről itt olvashat!

Tekintse meg a táborról szóló fényképalbumunkat itt!

 

Aláírásával támogatja a jövő nemzedékek fenntarthatóságra nevelését.

Köszönjük támogatását!

 

A Kerekerdő Alapítvány programját támogatja:

 

 

 

 

Itt írd alá!
Aláírom a petíciót