Vissza az MTVSZ oldalra

Stop EU-Mercosur!

Itt írd alá!

Kérek információt a további kampányokról és a Magyar Természetvédők Szövetsége munkájáról
7,024 kitöltő
A személyes adatokat gondosan kezeljük és nem osztjuk meg másokkal. Az aláírással hozzájárul ahhoz, hogy az MTVSZ információkat küldjön a hasonló kampányairól, és ahhoz, hogy az oldal sütiket használjon az adatvédelmi tájékoztatónak megfelelően.

Alulírott magyar állampolgárok felszólítjuk a magyar kormányt és az európai parlamenti képviselőket, hogy álljanak el az EU-Mercosur szabadkereskedelmi egyezmény aláírásától!

Az Európai Unió és a dél-amerikai Mercosur tömb államai közötti szabadkereskedelmi egyezmény céljai ellentétben állnak az éghajlatvédelem, az élelem-önrendelkezés, az emberi jogok és az állati jóllét védelmének követelményeivel. Az egyezmény az állattenyésztésre és az agroüzemanyagokra vonatkozó kvóták kiterjesztése révén fokozza a természetpusztítást, az őserdők felégetését és azt a kizsákmányoló mezőgazdasági modellt támogatja, amely a túllegeltetésre, a takarmánytermesztésnek alárendelt területek növekedésére és az intenzív vegyszerhasználatra alapoz. 

Az egyezmény Európában és Dél-Amerikában is veszélyezteti az emberek megélhetését, tönkreteszi a családi gazdaságokat és károkat okoz a munkavállalóknak, miközben káros gazdasági modelleket rögzít mindkét régióban. A dél-amerikai ellenőrizetlen minőségű mezőgazdasági termékek dömpingje aláássa az európai mezőgazdaságot és kockára teszi az emberek egészségét. Az európai autóipari import növelése aláássa éghajlatvédelmi céljaink teljesítését.

A nemzetközi kereskedelem a XXI. században nem áshatja alá a társadalmi igazságosság és az ökológiai ellenállóképesség értékeit; ehelyett az a feladata, hogy támogassa a megvalósításukat.

 

A petíció kezdeményezői: Magyar Természetvédők Szövetsége, Fridays for Future Budapest, Karátson Gábor Kör, Éghajlatvédelmi Szövetség

 

Bővebb tájékoztatás az EU-Mercosur egyezmény okozta lehetséges problémákról: https://mtvsz.hu/uploads/files/EU-Mercosur.pdf

 

 

A kampány az EU társfinanszírozásával valósul meg.
Tartalmáért kizárólagosan a Magyar Természetvédők Szövetsége felel, és az nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió álláspontját.
Itt írd alá!
Csatlakozom
További lehetőségek a csatlakozásra