Zárul a Közös Agrárpolitikával kapcsolatos projektünk!

Zárul a Közös Agrárpolitikával kapcsolatos projektünk!

 

 

 

 

 

 

 

 

Hamarosan zárul az „Indítsunk párbeszédet az Európai Zöld Megállapodás és a Közös Agrárpolitika mentén!” című projektünk, amelynek célja az volt, hogy növeljük az érintettek és a lakosság ismereteit az új Közös Agrárpoltikával és az Európai Zöld Megállapodással kapcsolatban.

A nemzetközi projektben Föld Barátai tagszervezetekkel indítottunk közös kampányt Ausztriában, Csehországban, Dániában, Magyarországon, Máltán, Lengyelországban és Spanyolországban, hogy az érintett szakmai szervezetek és a lakosság mellett a fiatalokat is el tudjuk érni ezzel a fontos témával, és bevonjuk az élelmiszerrel és mezőgazdasággal kapcsolatos párbeszédbe.  

 

A 2021 augusztusa és 2022 júliusa között zajló tevékenységek nyomán célzott üzenetek és célcsoportra szabott események segítségével növeltük az érintett szakmai csoportok és a közvélemény ismereteit az új Közös Agrápolitikával és az Európai Zöld Megállapodással kapcsolatban.  

A legfőbb tevékenységeink az alábbiak voltak:  

  • Konferencia szervezése az új Közös Agrárpolitikáról és a 2030-ig szóló Nemzeti Biodiverzitás Strtatégiáról. Az eseményen több mint 130 résztvevőt regisztráltunk, az illetékes minisztériumok és neves szakmai szervezetek képviselői tartottak előadást. A konferencián készült videófelvétel, valamint az elhangzott előadások az alábbi linken érthetők el:  
  • Tagszervezeteink segítségével májusban vidéki fórumokat szerveztünk Hajdúböszörményben, Pécsett és Szegeden, melyeken több mint százan vettek részt.  
  • Akciónapokat szerveztünk a helyi élelmiszerek népszerűsítéséért Röszkén, Debrecenben, Szarvaskőn, Vásárosnaményban és Budapesten: 
  • A Mozdulj a klímáért kampány 2021-es felhívásában is hangsúlyosan jelent meg a gazdálkodás, a felhívás fókuszában a talaj szerepelt. A kampányban 96 iskola több mint 20 000 diákja vet részt, a díjazott akciókat, alkotásokat a kampány összefoglaló kiadványában lehet megtekinteni:  

  • Nagy sikere volt az intézményzöldítő foglalkozásoknak is, melyek során a rövid előadást, foglalkozást követően növényeket ületettünk, madárodúkat, -etetőket helyeztünk ki, rovarhotelt telepítettünk annak érdekében, hogy a városi élőlények minél inkább otthonra leljenek egy-egy iskolában, óvodában is. Tizenegy helyszínen jártunk, és hoztuk közelebb a természetet a diákok számára.  

  • A projekt keretében több szakmai kiadvány is készült, amelyez az alábbi linkeken érhetők el:  

Emellett video is készült az Közös Agrárpolitia reformjának szükségességéről:  

 

Programunk az Európai Unió IMCAP programja társfinanszírozásával valósult meg. Azok tartalma kizárólag a szervezők álláspontját tükrözi, és kizárólag ők tartoznak érte felelősséggel. Az Európai Bizottság nem vállal felelősséget a benne szereplő információk bárminemű felhasználásáért.