Iskoláknak

A fesztiválokon, falunapokon túl a tablókat iskolákban is kiállítjuk, illetve 2-2 bemutató órát is tartunk a diákoknak, ahol tovább ismerkedhetnek a fenntartható életmóddal.
A fesztiválokon, falunapokon bemutatott tablókat az adott település iskoláiban is kiállítjuk, illetve vezetés keretében be is mutatjuk azokat a diákoknak és pedagógusoknak egyaránt. A fesztiválok helyszínein túl megyénként plusz egy településen lesz iskolai kiállítás. Ez összességében 25 iskolát jelent.

A tablók iskolákban történő kiállítása, valamint a hozzájuk kapcsolódó vezetés mellett fontosnak tartjuk azt is, hogy a természeti értékekhez kapcsolódó fenntartható viselkedésminták, a fenntartható fogyasztási és a fenntartható gazdálkodási struktúrákkal kapcsolatos üzenetek beépüljenek az adott iskola tanmenetébe is. Ezért minden iskolában 2-2 olyan órát szervezünk, amelyen bemutatjuk, hogy hogyan lehet integrálni a tanórákba ezeket az üzeneteket, valamint óravázlatot is készítünk, amelyet a későbbiekben az ott oktató tanárok is használni tudnak majd.


Letölthető anyagok:
  • A tablók kiállításának megnyitójához kapcsolódó tárlatvezetési segédlet (pdf, 136 Kb)
  • A bemutató órák óravázlata (pdf, 108 Kb)
  • A bemutató óra egyik feladatához kapcsolódó képes segédlet (pdf, 2,8 Mb)
  • Segédlet a fenntartható életmód 5. osztályos irodalom tananyagba integrálásához (pdf, 145 Kb)

A projekt Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Iskolai rendezvények helyszínei és időpontjai

Az iskolák és időpontok, ahol a kiállításunkkal és a bemutató órákkal megjelenünk
« vissza