Heti húsmentes nap az iskolai és óvodai étkeztetésben

Online műhelytalálkozó
Heti húsmentes nap az iskolai és óvodai étkeztetésben

Ideje: 2022. április 21. csütörtök 

Helye: Zoom internetes felület

 

A kevesebb, de jobb minőségű hús fogyasztásának számos előnye van, beleértve az éghajlatváltozás mérséklését, az egészségesebb étkezést vagy az állatjóléti szempontok előtérbe kerülését. Az intézményi étkeztetést szabályozó magyarországi rendelkezések lehetővé teszik a heti húsmentes nap bevezetését, sőt tíz élelmezési napra számolva akár négy nap húsmentes étkeztetés is megvalósítható. 

Műhelytalálkozónkat főként a heti legalább egy húsmentes étkeztetési nap bevezetése iránt érdeklődő intézmények számára szerveztük meg. Az online esemény célja volt bemutatni az intézményi bevezetés jogi és gyakorlati hátterét, példákat adni a megvalósításra, válaszolni a felmerülő kérdésekre.

 

A műhelytalálkozó videófelvétele.

 

Előadók és előadások:

Vígné Sági Katalin ügyvezető, Reformator Culina Kft., Dietetikusok Országos Szövetsége

Kapitányné Sándor Szilvia programvezető, Magyar Természetvédők Szövetsége 

Pintér Anasztázia igazgató, Mindszenty József Római Katolikus Iskola és Óvoda, Budaörs

Bajor Zsófi alapító, MEZNA, az AKG főzőkonyhájának működtetője, Budapest 

 

Levezető: Farkas István, a Magyar Természetvédő Szövetsége társelnöke

 

A rendezvény megszervezését a ProVeg Alapítvány és a Meatless Monday támogatta.