Tízezren az életigenlő társadalomért és gazdaságért

Tízezren az életigenlő társadalomért és gazdaságért

Több mint tízezer fő támogatja a Magyar Természetvédők Szövetsége Életigenlő társadalomért és gazdaságért petícióját, amely gyökeres változásokat szorgalmaz a koronavírus utáni fenntarthatósági fordulat érdekében. A magánszemélyek mellett 120 civil szervezet és közösség is csatlakozott az ügyhöz.

 

A kiáltvány szerint a fenntartható Magyarország elérése érdekében egyéni, közösségi, országos szinten változásokat kell elérni a következő területeken: 
 

 

A természeti erőforrások fenntartható használatát! 

Globalizáció helyett lokalizációt!  

Felelős vállalatokat és pénzrendszerváltást! 

A gondolkodás és az erkölcs megújulását! 

A tízezer magánszemély és a 120 csatlakozó civil közösség mellett a petíciót több közéleti személy is támogatja, mint például Böjte Csaba, Döbrösi Laura, Fabiny Tamás, Kollár-Klemencz László, Köves Alexandra, Lányi András, L. Ritók Nóra, Náray-Szabó Gábor, Pokorny Lia, Schiffer András és Székely János.

Éger Ákos, a Magyar Természetvédők Szövetsége ügyvezető elnöke hangsúlyozta, hogy a petíció különlegessége, hogy az aláírók nem csak követeléseket fogalmaznak meg, hanem vállalásokat is tesznek a saját életükre vonatkozóan. Célunk egy a fenntarthatóságért személyesen is tenni akaró életigenlő társadalmi mozgalom megerősítése, melyhez továbbra is várjuk a magánszemély és közösségek csatlakozását a Magyar Természetvédők Szövetsége honlapján.

A petíció elérhető: https://mtvsz.hu/peticiok/eletigenlo-tarsadalmat-es-gazdasagot  

Az első száz aláíró listája: https://mtvsz.hu/eletigenlo-tarsadalmat-es-gazdasagot-elso-szaz-alairo

A 120 csatlakozó közösség: https://mtvsz.hu/eletigenlo-tarsadalmat-es-gazdasagot-peticiot-tamogato-szervezetek-listaja