Újra meghirdetjük az MTVSZ károsanyag-kereső nyereményjátékát!

Újra meghirdetjük az MTVSZ károsanyag-kereső nyereményjátékát!

 

Szeptemberi felhívásunkban a használati tárgyainkban található "különös aggodalomra okot adó anyagokra" szerettük volna irányítani a figyelmet. Ezúton is köszönjük minden lelkes app-használónak az aktív részvételt! A nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel most újabb károsanyag-kereső nyereményjátékot hirdetünk!

Az élelmiszerek, kozmetikumok, gyógyszerek dobozain fel kell tüntetni az összetevőket, a lehetséges allergén anyagokat, az E-számokat és adalékanyagokat. Azonban mindennapi használati tárgyaink, elektronikai eszközeink, bútoraink, ruháink, is tartalmaznak vegyi anyagokat. Az összetevők egy kis része ún. „különös aggodalomra okot adó” (angol rövidítéssel SHVC) anyag is lehet: rákkeltő, az immun- vagy hormonrendszert károsító, természetben hosszan felhalmozódó káros anyag. 

Az ingyenes és reklámmentes Scan4Chem mobil applikáció lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy az EU vegyi anyagokról szóló REACH-rendelete alapján a gyártóktól és a forgalmazóktól egyszerűen kérjenek termékinformációt a lehetséges veszélyes anyagok jelenlétéről.  

Kérj adatot október 15. és november 15. között minél több termékről és nyerj!  

 

Az első 20 szabályosan résztvevő garantált ajándékot kap, egy MTVSZ-es pólót! 

A legalább 21 különböző gyártóhoz adatkérést beküldők között pedig értékes nyereményeket sorsolunk ki: 

  •  50 000 ft-os Tisza Cipő vásárlási utalvány 

  •  50 000 ft-os Zöldbolt vásárlási utalvány 

  •  50 000 ft-os Mini-Manó Babacentrum vásárlási utalvány 

Mi a teendőd?  

1. Töltsd le az Scan4Chem applikációt az okostelefonodra!  

AppStore: https://apps.apple.com/lv/app/scan4chem/id1205416098 

 

2. Szkenneld be legalább 21 használati tárgy vonalkódját - otthon, vagy akár egy áruházban -    és küldj be minél több automatikus adatkérést a gyártók vagy forgalmazók felé! A szabályos részvételhez törekedj arra, különböző gyártó és forgalmazó termékeiről kérj adatot

  A szkenneléshez és beküldéshez itt találsz segítséget: https://mtvsz.hu/scan4chem-app- hasznalata-lepesrol-lepesre  

Fontos: Az élelmiszerekre és kozmetikumok összetételére más szabályozások vonatkoznak! Most “szilárd halmazállapotú használati tárgyak” vizsgálata a cél! Pl. Szilárd mesterséges alapanyagú sport- és hobbieszközök, ruházat, játékok, bútorok, elektronikai eszközök, csomagolások. 

 

Hogyan tudsz részt venni szabályosan az adatkérő versenyben?  

1. A nyereményjáték végéig az appban a “Profilom’ fülön megnyitott Scan4chem statisztikákból készíts egy-egy képernyőfotót az októberi és novemberi adatkéréseidről, melyen jól láthatóan megjelenik a neved majd küldd be az elérhetőségedet megadva a scan4chem@mtvsz.hu címre, “NYEREMÉNYJÁTÉK” jeligével 

2. Tartsd meg az automatikus visszaigazoló e-maileket: A sikeresen beküldött adatkérő levelekről kapsz egy másolatot az e-mail fiókodba. A feladó a „no-reply >", a levél címe: „Scan4Chem – Copy of Information Request”.  A nyertes kiválasztásához később az MTVSZ bekérheti a visszaigazoló e-maileket, ezért ezeket semmiképp ne töröld a nyereményjáték végéig! 

 

Mi a teendő, ha elakadsz, az applikáció nem ismeri fel a vonalkódot vagy nem ajánl fel megfelelőnek tűnő emailcímet az adatkéréshez?  

1.Használd a manuális adatkérő funkciót, és kezdd el begépelni a cég hivatalos nevét. Nagy valószínűséggel az app már 1-2 betű bepötyögése után kiadja a megfelelő gyártó vagy forgalmazó elérhetőségét!

2. Előfordulhat, hogy az applikáció nem találja egy gyártó, áruház vagy cég magyarországi emailcímét. Nyugodtan válaszd valamelyik nemzetközi – jellemzően .com végű, vagy az anyavállalat székhelye szerinti német, francia, dán vagy egyéb – emailcímet, amit az app felajánl.

3. Ha ez sem segít akkor legyél te is „Scan4Chem-nyomozó!” Keresd meg, kutasd ki a kiszemelt tárgy eredetét, gyártóját, keresd meg a forgalmazó megfelelő emailcímét és úgy küldj be adatkérést!

 

További információk

Mire használhatod az appot? Videós magyarázó ide kattintva!

Az applikáció három statisztikai adatot mutat havi bontásban a „Profilom” menüpont alatt, így folyamatosan nyomon követheted tevékenységedet 

1) Elküldött kérések száma 2) Válaszadási arány 3) A megkeresett különböző beszállítók száma 

 
Minél több kérést küldesz be minél több beszállító felé, annál nagyobb esélyed van választ kapni – és nem utolsó sorban: nyerni!  

Sorsolás: 2022 november 17.! 

 

A nyertesekkel november 23-ig felvesszük a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken! 

A nyeremények után az esetlegesen fizetendő adót a Magyar Természetvédők Szövetsége fizeti. 

További információ a különös aggodalomra okot adó anyagokról és részletek az EU vegyi anyag szabályozásáról: 

 

Scan4Chem - Szkennelj a változásért! 

#Scan4Chem #AskReach #SVHC #FöldBarátai #EU #vegyianyag 

 

Adatvédelmi tájékoztató: https://mtvsz.hu/gdpr