Szkennelj az MTVSZ károsanyag-kereső mobilapplikációjával és nyerj értékes ajándékutalványokat!

Szkennelj az MTVSZ károsanyag-kereső mobilapplikációjával és nyerj értékes ajándékutalványokat!

Az élelmiszerek, kozmetikumok, gyógyszerek dobozain fel kell tüntetni az összetevőket, a lehetséges allergén anyagokat, az E-számokat és adalékanyagokat. Azonban mindennapi használati tárgyaink, elektronikai eszközeink, bútoraink, ruháink, is tartalmaznak vegyi anyagokat. Az összetevők egy kis része ún. „különös aggodalomra okot adó” (angol rövidítéssel SHVC) anyag is lehet: rákkeltő, az immun- vagy hormonrendszert károsító, természetben hosszan felhalmozódó káros anyag. 

Az ingyenes és reklámmentes Scan4Chem mobil applikáció lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy az EU vegyi anyagokról szóló REACH-rendelete alapján a gyártóktól és a forgalmazóktól egyszerűen kérjenek termékinformációt a lehetséges veszélyes anyagok jelenlétéről.  

Kérj adatot szeptember 1-30. között minél több termékről és nyerj!  

 

Az első 50 résztvevő garantált ajándékot kap, egy MTVSZ-es pólót! 

A legalább 21 adatkérést beküldők között pedig értékes nyereményeket sorsolunk ki: 

  •  50 000 ft-os Pagony vásárlási utalvány 

  •  50 000 ft-os Zöldbolt vásárlási utalvány 

  •  50 000 ft-os Mountex vásárlási utalvány 

Mi a teendőd?  

1. Töltsd le az Scan4Chem applikációt az okostelefonodra!  

AppStore: https://apps.apple.com/lv/app/scan4chem/id1205416098 

 

2. Szkenneld be legalább 21 használati tárgy vonalkódját - otthon, vagy akár egy áruházban -    és küldj be minél több automatikus adatkérést a gyártók vagy forgalmazók felé! A szabályos részvételhez törekedj arra, különböző gyártó és forgalmazó termékeiről kérj adatot! 

  A szkenneléshez és beküldéshez itt találsz segítséget: https://mtvsz.hu/scan4chem-app- hasznalata-lepesrol-lepesre  

Fontos: Az élelmiszerekre és kozmetikumok összetételére más szabályozások vonatkoznak! Most “szilárd halmazállapotú használati tárgyak” vizsgálata a cél! Pl. Szilárd mesterséges alapanyagú sport- és hobbieszközök, ruházat, játékok, bútorok, elektronikai eszközök, csomagolások. 

 

Hogyan tudsz részt venni szabályosan az adatkérő versenyben?  

1. A nyereményjáték végéig az appban a “Profilom’ fülön megnyitott Scan4chem statisztikáidról készíts egy képernyőfotót, melyen jól láthatóan megjelenik a neved majd küldd be az elérhetőségedet megadva a scan4chem@mtvsz.hu címre, “NYEREMÉNYJÁTÉK” jeligével!  

2. Tartsd meg az automatikus visszaigazoló e-maileket: A sikeresen beküldött adatkérő levelekről kapsz egy másolatot az e-mail fiókodba. A feladó a „no-reply >", a levél címe: „Scan4Chem – Copy of Information Request”.  A nyertes kiválasztásához később az MTVSZ bekérheti a visszaigazoló e-maileket, ezért ezeket semmiképp ne töröld a nyereményjáték végéig! 

 

Mi a teendő, ha elakadsz, az applikáció nem ismeri fel a vonalkódot vagy nem ajánl fel megfelelőnek tűnő emailcímet az adatkéréshez?  

1. Az adatkérő versenyben csak a sikeres beküldések számítanak, így a legegyszerűbb, ha egy másik tárgyat keresel, aminek a rendszer felismeri a vonalkódját! 

2. Előfordulhat, hogy az applikáció nem találja egy gyártó, áruház vagy cég magyarországi emailcímét. Nyugodtan válaszd valamelyik nemzetközi – jellemzően .com végű, vagy az anyavállalat székhelye szerinti német, francia, dán vagy egyéb európai uniós tagország – emailcímét, amit az app felajánl.  

3. Ha igazán elszánt vagy legyél Te is „Scan4Chem-nyomozó!” Keresd ki a kiszemelt tárgyhoz tartozó ügyfélszolgálat e-mail címét és úgy küldj be manuális adatkérést! 

 

További információk

Mire használhatod az appot? Videós magyarázó ide kattintva!

Az applikáció három statisztikai adatot mutat havi bontásban a „Profilom” menüpont alatt, így folyamatosan nyomon követheted tevékenységedet 

1) Elküldött kérések száma 2) Válaszadási arány 3) A megkeresett különböző beszállítók száma 

 
Minél több kérést küldesz be minél több beszállító felé, annál nagyobb esélyed van választ kapni – és nem utolsó sorban: nyerni!  

Sorsolás: 2022 október 3.! 

 

A nyertesekkel október 10-ig felvesszük a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken! 

A nyeremények után az esetlegesen fizetendő adót a Magyar Természetvédők Szövetsége fizeti. 

További információ a különös aggodalomra okot adó anyagokról és részletek az EU vegyi anyag szabályozásáról: 

 

Scan4Chem - Szkennelj a változásért! 

#Scan4Chem #AskReach #SVHC #FöldBarátai #EU #vegyianyag 

Adatvédelmi tájékoztató: https://mtvsz.hu/gdpr