“Most, mindent, magamnak - ezzel a három M-mel van nekem nagy bajom, mert egoista világot építünk fel.” - figyelmeztet Böjte Csaba

“Most, mindent, magamnak - ezzel a három M-mel van nekem nagy bajom, mert egoista világot építünk fel.” - figyelmeztet Böjte Csaba

A Magyar Természetvédők Szövetsége Életigenlő - Bólints rá! kampányához számos ismert ember csatlakozott. Ezen a héten Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Kovács András Péter humorista hívja fel a figyelmet a fenntartható életmódra. Arra buzdítják az érdeklődőket, hogy kövessék példájukat, csatlakozzanak ők is az Életigenlők közösségéhez és írják alá a természetvédők által tavasszal indított petíciót, amihez közel 15 000 ember csatlakozott eddig.

A Magyar Természetvédők Szövetsége a mértékletes élet fontosságára hívja fel a figyelmet. Az ismert emberekkel együtt azt kéri, hogy a közelgő karácsonyi vásárlási őrület helyett mindenki válassza a fenntartható életet, csökkentse a fogyasztását és ezzel is védje a természetet!
 

Török Ferenc, Balázs Béla-díjas filmrendező kisfilmjeiben eddig Berg Judit, Hajós András, Havas Dóra, Ónodi Eszter, Pokorny Lia és Vecsei H. Miklós vallottak arról, hogy miért fontos számukra az Életigenlő petíció, a természeti értékek megóvása, a helyi felelős gazdálkodás támogatása, gondolkodásunk és értékrendszerünk megújulása, valamint hogy ők maguk milyen vállalást tesznek mindezek érdekében.
 

Ezen a héten Böjte Csaba és Kovács András Péter gondolatainak különös aktualitást ad az adventi időszak.
 

Most, mindent, magamnak - ezzel a három M-mel van nekem nagy bajom, mert egoista világot építünk fel. Erre nagyon tudatosan kell törekednünk, hogy ne így legyen - figyelmezteti Böjte Csaba üzenetében az érdeklődőket.
 

Ez a világ nem az én játszóterem, én ebből nem habzsolhatok korlátlanul, másoknak is kell belőle jutnia most is és később is. Kell belőle jutnia a szomszédomnak, de kell majd belőle jutnia a gyermekemnek is - hívja fel a mértékletesség fontosságára a figyelmet Kovács András Péter humorista.
 

Ez a sajnos rendhagyó adventi felkészülés és az ünnep reméljük alkalmat ad minél több ember számára arra is, hogy átgondoljuk a természettel való kapcsolatunkat. A minket éltető természettel is harmonikus, szeretetteljes együttműködést kellene kialakítanunk, míg nem lesz ehhez késő - tette hozzá Éger Ákos a Magyar Természetvédők Szövetsége ügyvezető elnöke.
 

Az Életigenlők találkozhatnak is egymással. A mostani helyzethez igazodva online. 2020. december 17-én este, egy négyrészes beszélgetéssorozat utolsó alkalmán például a természet megóvása és az erkölcsi megújulás szükségessége közötti kapcsolatról beszélget a résztvevőkkel Kovács András Péter, humorista, író, Szécsi Ilka, közösségszervező, a Kelenföldi Zöldségkör és KörTér - Környezettudatosak Tere Újbudán aktivistája és Béres Tamás, lelkész, teológus, az Evangélikus Hittudományi Egyetem rektorhelyettese.

 

További információ a kampánnyal kapcsolatban: https://mtvsz.hu/eletigenlo

 

 

Életigenlők - Bólints rá! videók:

Böjte Csaba: https://youtu.be/ZzddbB9bCRw

Video preview image
Életigenlők - Bólints rá! - Böjte Csaba
Author: MTVSZ
https://www.youtube.com/watch?v=ZzddbB9bCRw

 

Kovács András Péter: https://youtu.be/lNcS4f3Pfyg

Video preview image
Életigenlők - Bólints rá! - Kovács András Péter
Author: MTVSZ
https://www.youtube.com/watch?v=lNcS4f3Pfyg

 

Ónodi Eszter: https://youtu.be/gXKHEQrdBdI

Berg Judit: https://youtu.be/61Irc2GLtLk

Havas Dóra: https://youtu.be/GIE-XCGRNOQ

Hajós András: https://youtu.be/De_-Od3d5nA

Kollár-Klemencz László: https://youtu.be/-Ikn_BdFn-U

Pokorny Lia: https://youtu.be/2R_HcbcIjwo

Vecsei H. Miklós: https://youtu.be/G2zKuxd1tf4

 

Bólints rá! Kistehén rajzfilmek:

https://youtu.be/h95xlNf2pTo

https://youtu.be/CfpNcrOTBiM

https://youtu.be/8wn_lQ-lpfo

https://youtu.be/nKpPyn6A3Zc