Életigenlő társadalmat és gazdaságot!

Bólints rá! kampány

A koronavírus-járvány rámutatott globalizált életünk fenntarthatatlanságára. A problémák okai közösek: túl sok erőforrást vettünk el a természettől, közösségeinket alárendeltük egy életidegen gazdaságnak, kényelmünkre és anyagi fogyasztásunkra koncentráltunk, önhitté váltunk. Mi, magyarok kétszer annyi természeti erőforrást használunk fel évente, mint amennyi fenntarthatóan rendelkezésünkre állna.

Ezen csak együtt tudunk változtatni, ha egyénként, aktív közösségek tagjainként teszünk a természetért. Vállaljuk a mindennapok néha kényelmetlen zöld döntéseit és rábólintunk egy fenntarthatóbb, boldogabb életre, melyben az együttműködést helyezzük előtérbe a versengés helyett. Ezzel együtt pedig rávesszük a döntéshozókat, hogy a fenntarthatóság elveinek megfelelő rendszerszintű megoldásokat támogassanak.

Elolvasom a petíciót

28,952 kitöltő

Ők már rábólintottak!

- Add tovább!

Segíts, hogy minél többen rátaláljanak petíciónkra!
Add tovább a petíció hírét facebookon, vagy oszd meg a videóinkat.

Oszd meg a videókat!

- Légy aktív!

Tettekre van szükség! Tőled, tőlük, mindenkitől. Ne várj másra, és ne mutogass másra. Vállalj egy lépést a természetért. Ötletre vagy szükséged? Olvasd el a petíciónkat, vagy ezt a cikket, mely tele van ötletekkel. Ha megvan, ne tartsd magadban, oszd meg #bólintsrá hashtaggel!

- Csatlakozz hozzánk!

Csatlakozz az Életigenlő - Facebook csoporthoz! Értesülj első kézből az Életigenlő közösség híreiről, segíts másokat és kapj tippeket a fenntartható életmódról!

Csatlakozás a Facebook csoporthoz

- Tudj meg többet a kampányról!

Ismerd meg a petíció szakmai hátterét, olvasd el javaslatainkat:

A Magyar Természetvédők Szövetsége különböző szakterületeket érintő javaslatai

Kezdeményezésünket már az első időszakban is számos neves közéleti személy támogatta:

Az első 100 - Ők már elsők között rábólintottak

Nagy örömünkre a csatlakozó magánszemélyeken kívül már több mint 130 szervezet csatlakozott az ügyhöz és támogatja az Életigenlő petíciót:

A petíciót aláíró szervezetek listája

November 5-én elkezdődött a Bólints rá! online beszélgetés sorozat! Várunk szeretettel az elkövetkező eseményeken!

Meghívó letöltése

- Segítsd a kampányt!

Hogyan segíthetsz?

Bólints rá, adományozz nekünk még ma, hogy közösen változtathassunk! Minden, számunkra felajánlott adomány hozzájárul az Életigenlő kampányunk működéséhez, a petícióban megfogalmazott céljaink megvalósításához!