Hogy az esővíz ellenség helyett barát legyen!

Hogy az esővíz ellenség helyett barát legyen!

Az elmúlt évszázad termelési és társadalmi életmód változásaiból következően egyre több szén-dioxidot és más szennyezőanyagot juttatunk a levegőbe évről évre. Ennek hatására változik az éghajlatunk, egyre forróbbak nyaraink, enyhébbek a teleink, megszaporodtak a szélsőséges időjárási jelenségek.

A melegedő időjárás egyik hatása az aszályos időszakok szaporodása. Az éghajlatváltozás hatására azonban nemcsak az aszály gyakorisága nő, de a rövid idő alatt lezúduló, nagy mennyiségű csapadék is egyre gyakrabban fordul elő. Hatására belterületi elöntés vagy villámárvíz jöhet létre, amely az épületeket, a közlekedési és más infrastruktúrát egyaránt veszélyeztet. Az az észszerű válasz a kihívásokra, ha a lehulló csapadék lefolyását lassítjuk, lehetőség szerint tároljuk a vizet, amit a száraz időszakokban öntözésre használunk.

Kiállításunkban és szórólapunkon ötleteket gyűjtöttünk össze, hogy a lakosság hogyan tud hozzájárulni a villámárvizek és aszályok káros hatásai mérsékléséhez.

 

 

 

Hogy az esővíz ellenség helyett barát legyen!

Tablóinkon ötleteket gyűjtöttünk össze arra, hogy a lakosok hogyan tudnak hozzájárulni az özönvízszerű esőzések és az aszályok okozta károk mérsékléséhez.

Töltsd le bevezető tablónkat innen.

 

 

A ház körül

Lakóingatlanunk és környezete kialakításával is segíthetjük az esővíz és az aszály okozta károk megelőzését.

A ház körül tablót innen töltheted le.

 

 

A kertben

Kertjeinkben is tehetünk az esővíz okozta károk megelőzéséért és az aszály ellen!

Tudj meg többet a témáról a tabló letöltésével!

 

 

Mezőgazdaság, külterület

Ha a mezőgazdasági területekre leeső csapadék gyorsan és akadálymentesen mozoghat, ez kedvezőtlen lefolyási viszonyok esetén hozzájárul a belterületi ingatlanok elöntéséhez.

Mit tehetünk mi? Töltsd le tablónkat innen.

 

 

Víztakarékosság

Statisztikai adatok alapján egy átlagos magyar ember vízfogyasztása 110 liter naponta. A vezetékes víz minden cseppje kincs, takarékoskodjunk vele!

A tippeket tartalmazó tablónkat innen töltheted le!

 

A témáról szóló lakossági szórólapunk innen letölthető.