Van 5 perced megmenteni 5 hektár balaton-parti zöldterületet? Hétfőig megteheted!

Van 5 perced megmenteni 5 hektár balaton-parti zöldterületet? Hétfőig megteheted!

A Tihanyi Kenderföldeken immár a harmadik beruházást tervezik pár éven belül. Az elsőt megakadályoztuk a bíróságon, a másodikat sikerült megnehezíteni és így elhalasztani egy környezeti hatástanulmány előírásával. Most megjelent az eddigi legnagyobb, közel 5 hektárt érintő fejlesztés terve. 

Tehetsz ellene Te is, ha nem szeretnéd, hogy eltűnjön a Tihanyi-félsziget keleti oldalának utolsó nagy összefüggő parti zöldfelülete, ha megkímélnéd a félszigetet a megépítésükkel járó természetpusztítástól. 

Mindössze annyit kell tenned, hogy Te is beküldesz egy állampolgári észrevételt a beruházást vizsgáló Veszprémi Kormányhivatal részére, amelyben leírod aggályaidat a tervezett beruházással kapcsolatban. Ehhez mintákat is adunk, melyeket itt találsz. Persze a legjobb, ha saját gondolataidat írod le, vagy kiegészíted: 

 

Kenderföldek állampolgári észrevételek klíma-biodiverzitás

Kenderföldek állampolgári észrevétel rövid

Kenderföldek állampolgári észrevételek településterv

 

Fontos, hogy kérd a hivatalt környezeti hatástanulmány elkészítésének elrendelésére. Ez egy jóval komolyabb vizsgálat a most folytatottnál, amely vizsgálja a beruházás tágabb környezetére tett hatásait is. Felszólalásod beküldheted e-papíron, vagy akár levélben is. Még egy címzésmintával is segítünk (Az észrevételek beérkezési határideje: 2022.10.17. éjfél!): 

 

https://epapir.gov.hu 

Témacsoport: Kormányhivatali ügyek; 

Ügytípus: Környezet-és természetvédelmi feladatok; 

Címzett: Veszprém Megyei Kormányhivatal). 

Ügyiratszám: VE/30/07555/2022. 

vagy 

Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály 

8200, Veszprém 

József Attila u. 36. 

ügyiratszámot érdemes ráírni a borítékra: VE/30/07555/2022. 

 

Köszönjük a Balaton nevében is!