Mozdulj a klímáért! 2022 - Tiszta levegőt! - Mérj velünk! Tájékoztató webinárium

Mozdulj a klímáért! 2022 - Tiszta levegőt! - Mérj velünk! Tájékoztató webinárium

MEGHÍVÓ

Mozdulj a klímáért! 2022 - Tiszta levegőt! - Mérj velünk!

Tájékoztató webinárium

2022. augusztus 29. hétfő 13:00-14:30 

 

 

Kedves Mozdulj a klímáért! Kampány Pedagógusok!

 

2022-ben ismét mozduljatok velünk a klímáért! Az idei kampányunk központi gondolata a Tiszta levegőt! Ehhez kapcsolódik a kampányhét több közösségi, kiscsoportos és egyéni feladata, amiket a mellékelt felhívásunkban találhattok.

Az idei kampányt szakmailag a Levegő Munkacsoport is segíti: térítésmentesen biztosít egy egyszerű levegőminőség-mérő készüléket az érdeklődő intézményeknek, amellyel a diákokkal közösen folyamatosan követhetik az iskola környezetének levegő-tisztaságát.

A kampányt és a mérőkészüléket a partnerek egy webináriumon mutatják be. Az online fórum célja a pedagógusok, nevelők segítségével olyan feladattípusok kitalálása, amelyekkel a készülékeket hasznos és kreatív módon lehet integrálni az oktatásba. Az esemény programtervezete:

- 13:00-13:20 - Megnyitó, a Mozdulj a klímáért! 2022-es kampányának rövid ismertetése - Lajtmann Csaba elnök, Éghajlatvédelmi Szövetség;

- 13:20-13:50 - Mérj velünk! program ismertetése - együttműködési lehetőség oktatási intézményekkel - Szegő Judit projektvezető, Levegő Munkacsoport;

- 13:50-14:00 - Üzenj a klímatárgyalóknak! - Részvétel az MTvSz kampányában - Farkas István, Magyar Természetvédők Szövetsége;

- 14:00-14:30 - Fórum - kérdések és válaszok, ötletek és tapasztalatok megosztása.

 

Várunk minden érdeklődő pedagógust rendezvényünkön! Megköszönjük, ha meghívónkat továbbítja olyanoknak, akiket érdekelhet kampányunk!

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni a Mozdulj a klímáért! felhívás adatlapján:

https://forms.gle/2RuWrT2scsBm9tCr9  

vagy a rendezvény saját adatlapján:

https://forms.gle/CMTNvXQBhF1MNLKm7  lehet 2022. augusztus 29. hétfő 10:00 óráig. A részvételhez szükséges linket a megadott email címre küldjük el.

 

Üdvözlettel:

Lajtmann Csaba, Éghajlatvédelmi Szövetség

Horváth Ferenc, Reflex Környezetvédő Egyesület

Kapitányné Sándor Szilvia, Magyar Természetvédők Szövetsége

Szegő Judit, Levegő Munkacsoport

 

 

A kampány az European Climate Foundation, az Európai Unió és az Agrárminisztérium Zöld Forrásának támogatásával valósul meg.