Csatlakozz egy hétre a Young Europe Summer Summit nyári csúcstalálkozójához!

Az augusztus dániai rendezvényen európai fiatalok kapnak lehetőséget, hogy közösen vitázzanak, tanuljanak, alkossanak, és hogy megerősítsék a fiatalok hangját Európában.
Csatlakozz egy hétre a Young Europe Summer Summit nyári csúcstalálkozójához!

2022. augusztus 14-20. között a Krogerup Højskole dán népfőiskolán, Humlebæk városában kerül megrendezésre a Young Europe Summer Summit. Több mint száz európai fiatal fog találkozni, hogy együtt alkossák meg Európa jövőjével kapcsolatos elképzeléseiket és ajánlásaikat, amelyeket az EU politikusainak fognak bemutatni.

A hét során a résztvevők megismerkednek az aktivizmussal, tapasztalatokat cserélnek és megoldásokat keresnek korunk legfontosabb kihívásaira, valamint elmélyülten foglalkoznak öt átfogó téma egyikével, amelyek az Éghajlat és környezet, Migráció és igazságszolgáltatás, Technológia és demokrácia, Az Új Gazdaság és az Európai polarizáció.

A Young Europe Summer Summit célja, hogy megerősítse az európai fiatalok hangját, és olyan eszközökkel ruházza fel a fiatal generációt, amelyek segítségével a változás előmozdítóivá válhatnak.

A nyári csúcstalálkozó résztvevői egy egész héten át kreatív laboratóriumokat, előadásokat, inspirációt, közösséget, zenét, sportot és határokon átívelő barátságokat tapasztalhatnak meg. Együtt, a résztvevők megoszthatják egymással az EU jövőjével kapcsolatos álmaikat és félelmeiket, és tökéletesíthetik üzeneteiket annak érdekében, hogy a politikusok és a szélesebb közvélemény Európa-szerte felfigyeljen a fiatalok hangjára, amelyet gyakran elhanyagolnak a nyilvános vitában. A hét végeztével egy innovatív politikai laboratórium keretében a meghívott politikusok megkapják a fiatalok ajánlásait, abban a reményben, hogy a fiatalok elképzeléseit figyelembe veszik majd a politikai döntéshozatalban. 

A résztvevők a fent felsorolt öt téma közül választhatnak egyet, amelyben a csoportjukkal együtt elmélyedhetnek a hét folyamán.

 

Hogyan tudsz jelentkezni?

 

A Summer Summit 120 fős létszámkorlátjára tekintettel a pályázóknak az alábbi néhány fontos kritériumnak kell megfelelniük.

  • Jelentkezz, ha 18-30 év közötti uniós állampolgár vagy.
  • A regisztrációs felületen található szövegdobozban ismertesd a motivációd, az elvárásaid és tapasztalataid.
  • Rangsorold a csúcstalálkozó témáit 1-től 5-ig az érdeklődésednek megfelelően (1- leginkább érdekel)


Kiadások és utazási költségek

A Summer Summit részvételi díja 150 euró*

  • Fedezzük a Dániába való utazás költségeit egy interrail jegy (nemzetközi vonatjegy) árának megfelelő összeg erejéig. Javasoljuk, hogy lehetőség szerint ne repülővel utazz!
  • Fedezzük minden étkezés és szállás árát az egyhetes dániai tartózkodásod alatt.
  • *A részvételi díjra támogatás igényelhető. A Summer Summit minimum részvételi díja 100 euró. További információkért a támogatás igénylésével kapcsolatban írj a nemeth.eszter@mtvsz.hu email címre.

 

Fontos dátumok

A Young Europe Summer Summit jelentkezési határideje 2022. május 31.
A jelentkezés kitöltése után rövid időn belül visszaigazoló e-mailt fogsz kapni. További információ a jelentkezés sikerességéről azután lesz elérhető, hogy átnéztük a beérkezett pályázatokat.

 

Hasznos linkek:

Weboldal linkje: Summer Summit | Nyt Europa

Regisztráció linkje: Young Europe Summer Summit (nemtilmeld.dk)

 

A nyári csúcstalálkozó az Nyt Europa (DK), Krogerup Højskole (DK), Portuguese Platform for Women’s Rights (PT), Sindikat Mladi Plus (SI), Ligue des Droits de l’Homme (FR), EU-Umweltbüro in Umweltdachverband (AT), Organisation Earth (GR), MTVSZ - Friends of the Earth Hungary (HU), Ecomon (ES) és a European Environmental Bureau (BE) együttműködésével jön létre.