Pályázat mintaprojekt megvalósítására önkormányzati épületeket érő nagy mennyiségű csapadékvíz kezelésére

Az Éghajlatvédelmi Szövetség, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Wavin Hungary Kft. pályázatot hirdet önkormányzati épületeket érő, rövid idő alatt lezúduló, nagy mennyiségű csapadékvíz kezelésére.

Az éghajlatváltozás eredményeképpen hazánkban is megszaporodtak az időjárási szélsőségek. Egyre több önkormányzat szembesül az özönvíz jellegű esőzések okozta problémákkal, illetve a kertművelést megnehezítő száraz időszakok gyakoribbá válásával. Ezen problémák kezeléséhez járulhatnak hozzá a föld alatti szikkasztók, víztározók.

A projekt keretében egy önkormányzati fenntartású, közhasznú épületnél a Wavin Hungary Kft. termékeiből kiépítésre kerül egy esővíztározó vagy szikkasztó, a zöldterület megtartása mellett. A Wavin Kft. ajándékként biztosítja a szikkasztóblokkokat és a méretezési, műszaki tanácsadási hátteret, az önkormányzat feladata a tervezés és a földmunka finanszírozása, illetve a megoldás népszerűsítése.

A pályázatra magyarországi önkormányzatok jelentkezhetnek. A kiválasztásnál előnyben részesül az a település, amelynél az adott épületnél komoly gondot okoz az csapadékvíz kezelése, illetve a megoldás népszerűsítésére nagy társadalmi elérést terveznek.

A műszaki megoldásokról tájékoztatás: https://www.wavin.com/hu-hu/esovizkerdes

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet 2022. január 31-ig:
https://forms.gle/FwTDmJkyptDYvZrM9