Több mint 150 ezer újbudai lakos kapott praktikus, rezsicsökkentő háztartási energetikai tanácsokat

Több mint 150 ezer újbudai lakos kapott praktikus, rezsicsökkentő háztartási energetikai tanácsokat

Budapest legnépesebb kerületében Újbudán minden érdeklődő kapott rezsicsökkentő, energiatakarékossági és energetikai felújítási tájékoztatást a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és Újbuda Önkormányzata ma záruló KEHOP pályázata keretében. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 4 844 970 Ft európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

„A járvány okozta nehézségek ellenére az újbudaiak élénken érdeklődtek az energiatudatos háztartási megoldások, beruházások iránt, mind élő, mind online MTVSZ tanácsadás formájában. Több mint félezren látták a három őszi újbudai info-napon vagy a közösségi házakban az OtthonosEnergia kiállítást és játékos bemutatóeszközeit. A projekt aloldalán elérhető háztartási energiafelmérőnket kitöltő jelentkezők közül 10 kisorsolt újbudai lakosnál sikerrel elvégeztük a hőkamerás felmérést is. Az újbudai gyerekek sem maradtak ki: közel kétszázan vettek részt a Klímakalandos Újbuda online vetélkedőnkön; a legjobbak pedig jutalomkirándulásra mentek.” – foglalta össze Botár Alexa, a Magyar Természetvédők Szövetsége éghajlat és energia csoportvezetője.

„Bízunk benne, hogy programunk hatására az újbudai lakosok energetikai tervvel vágnak bele a felújításokba, hogy az minél több energiamegtakarítást hozzon, azaz energia- és költségoptimális legyen, esetleg kombinálva megújuló energiás fejlesztéssel pl. napelemekkel vagy napkollektoros/hőszivattyús fűtéssel” – mondta Berezvai Zoltán, Újbuda Önkormányzata környezetvédelmi munkatársa.

A háztartási energiamérleg-felmérő kalkulátor és a projekt további hírei itt olvashatók: www.mtvsz.hu/otthonosenergia

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A MTVSZ és Újbuda Önkormányzata mint konzorcium KEHOP-5.4.1-16-2016-00828 azonosítószámú, Energiafordulat – Lakossági energiatudatossági szemléletformáló kampány Újbudán című pályázata.