Klímakalandos Újbuda 2021 ősz - online diákvetélkedőre felhívás újbudai felső osztályosoknak - MEGHOSSZABBÍTVA OKTÓBER 20-IG!

Klímakalandos Újbuda 2021 ősz - online diákvetélkedőre felhívás újbudai felső osztályosoknak - MEGHOSSZABBÍTVA OKTÓBER 20-IG!

A Magyar Természetvédők Szövetsége és Újbuda Önkormányzata szakmai együttműködésben 2021 őszén ismét megszervezi a „Klímakalandos Újbuda 2021” online vetélkedőt. Ezzel lehetőséget nyújtunk azon iskoláknak, diákoknak, akik az első vetélkedő körben 2021 tavaszán bármilyen okból nem tudtak részt venni.

A „Klímakalandos Újbuda 2021 ősz” online vetélkedőn bármely újbudai felső tagozatos általános iskolás részt vehet az online jelentkezés után, aki nem vett részt a tavaszi vetélkedőn. A regisztráció 2021. szeptember 17-től október 20-ig lehetséges.

A regisztrált diák szeptember 17. és október 20. között bármikor kitöltheti (egyszer) és beküldheti az online feladatlapot. A feladatlapot és beküldést 2021. október 20-án 23:59 órakor lezárjuk. Az eredményekről október végéig küldünk értesítőt e-mailben.

A vetélkedő célja, hogy a résztvevő diákok egyénileg (szükség esetén tanári segítséggel) érdekes és hasznos ismereteket szerezzenek arról, hogy a környezetükre, Újbudára és mindennapjaikra hogyan hat az éghajlatváltozás, hogyan tudnak ehhez jól alkalmazkodni és környezet- és energiatudatosabbá tenni életmódjukat, akár az iskolában, akár otthon.

 

 

Jelentkezés feltételei, regisztráció

A vetélkedőre újbudai felső tagozatos diákok jelentkezését várjuk egyénileg (iskolánként és osztályonként tetszőleges számban jelentkezhetnek diákok, de egy diák csak egyszer).

Jelentkezés: 2021. szeptember 17. – október 20. között a https://forms.gle/jfunUWhS88KxfdKL9 linken elérhető online jelentkezési lap hiánytalan kitöltésével. A jelentkezés elfogadásáról minden jelentkező újbudai diáknak és a beírt segítő tanárnak e-mailen megerősítést küldünk. A vetélkedő anyagát, azaz az online előadás + feladatlap (redmenta) linket a sikeres regisztrációt követően másnapig kiküldjük.

A vetélkedőn való részvétel térítésmentes.

Értékelés, jutalom

Az értékelést a Magyar Természetvédők Szövetsége és az Újbuda Önkormányzata szakértői és környezeti nevelői végzik (a redmenta felület automatikus kiértékelését is ellenőrizve). A résztvevő diákokat online oklevéllel, a legjobbakat ajándékcsomaggal (környezettudatos termékek, játékok és kiadványok) jutalmazzuk.

A részletes felhívás innen letölthető (pdf).

Az online vetélkedőről bővebb információ Botár Alexa vagy Dönsz-Kovács Teodóra, MTVSZ programfelelőstől a vetelkedo(kukac)mtvsz.hu e-mailen kérhető (egyúttal kapcsolat a résztvevő tanároknak, diákoknak).

A vetélkedőhöz jó munkát és sok sikert kívánunk!

Klímakalandos Újbuda feladatsor és megoldókulcs.

KEHOP-5.4.1-16-2016-00828 azonosító számú, „Energiafordulat – lakossági szemléletformáló kampány Újbudán” című projekt.

A projekt az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával valósul meg.