Klímakalandos Újbuda 2021 online vetélkedő felhívás - május 15-ig!

Klímakalandos Újbuda 2021 online vetélkedő felhívás - május 15-ig!

„Klímakalandos Újbuda 2021” – online felső tagozatos Energia-körút diákvetélkedőre felhívás

 

 

Kedves újbudai általános iskolák felső tagozatai, tanárok, diákok!

 

A járvány- és iskolai helyzetre tekintettel május 15-ig lehet jelentkezni online vetélkedőnkre.

 

 

A Magyar Természetvédők Szövetsége és Újbuda Önkormányzata szakmai együttműködésben 2021 tavaszán online szervezi meg a hagyományos Föld Napi menetleveles környezeti nevelési programot, online vetélkedő formában. A „Klímakalandos Újbuda” online vetélkedőn bármely újbudai felső tagozatos általános iskolás részt vehet az online jelentkezés után. A regisztráció 2021. március 24-től lehetséges meghosszabbítva május 15-ig. A regisztrált diák március 24. és május 15. között bárhol és bármikor kitöltheti (egyszer) és beküldheti az online feladatlapot. A feladatlapot és beküldést 2022. május 15-én 23:59 órakor lezárjuk. A zsűrizést követően a vetélkedő eredményhirdetése újbudai (online v. élő) szervezésben lesz.

Az online diákvetélkedő témája

A vetélkedő célja, hogy a résztvevő diákok egyénileg (szükség esetén tanári segítséggel) érdekes és hasznos ismereteket szerezzenek arról, hogy a környezetükre, Újbudára és mindennapjaikra hogyan hat az éghajlatváltozás, hogyan tudnak ehhez jól alkalmazkodni és környezet- és energiatudatosabbá tenni életmódjukat, akár az iskolában, akár otthon.

Jelentkezés feltételei, regisztráció

A vetélkedőre újbudai felső tagozatos diákok jelentkezését várjuk egyénileg (iskolánként és osztályonként tetszőleges számban jelentkezhetnek diákok, de egy diák csak egyszer).

Jelentkezés: 2021. március 24. – május 15. között a https://forms.gle/cyNANcWj6JzT8ENG6 linken megadott online jelentkezési lap hiánytalan kitöltésével.

A jelentkezés elfogadásáról minden jelentkező újbudai diáknak és a beírt segítő tanárnak e-mailen megerősítést küldünk. A vetélkedő anyagát, azaz az online előadás + feladatlap (redmenta) linket a sikeres regisztrációt követően küldjük ki emailen.

Eredményhirdetés: 2021. június 5-ig a Környezetvédelmi Világnapig (online v. szabad téren élőben). Értékes klíma- és környezetbarát díjcsomagok, oklevél.

A vetélkedőn való részvétel térítésmentes.

A részletes felhívás innen letölthető.

Az online vetélkedőről bővebb információ a vetelkedo@mtvsz.hu e-mailen kérhető (egyúttal kapcsolat a résztvevő tanároknak, diákoknak).

A vetélkedőhöz jó munkát és sok sikert kívánunk!

 

 

KEHOP-5.4.1-16-2016-00828 azonosító számú, „Energiafordulat – lakossági szemléletformáló kampány Újbudán című projekt.

A projekt az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával valósul meg.