Utolsó alkalmához érkezett idén a Bólints rá! beszélgetéssorozat

Utolsó alkalmához érkezett idén a Bólints rá! beszélgetéssorozat

Bólints rá! beszélgetéssorozat idei utolsó alkalmán az ünnepi hangulathoz is kapcsolódva Kovács András Péter humoristával, Szécsi Ilka közösségszervezővel és Béres Tamás lelkésszel, teológussal beszélgetünk az erkölcsi megújulás szükségességéről:

 

Meghívó

Fogyasztás helyett boldogság! Pénz helyett élet!

Gondolkodási és erkölcsi megújulás

Bólints rá! online beszélgetések

Ideje: 2020. december 17. 17:00-19:00 - Helye: Zoom internetes felület

Előadók:

  • Kovács András Péter, humorista, író – A világ nem az én játszóterem
  • Szécsi Ilka, közösségszervező, a Kelenföldi Zöldségkör és KörTér - Környezettudatosak Tere Újbudán aktivistája – A közösség és boldogság
  • Béres Tamás, lelkész, teológus, az Evangélikus Hittudományi Egyetem rektorhelyettese - Válaszd a jót! De miért olyan nehéz?

Levezető: Éger Ákos, a Magyar Természetvédő Szövetsége ügyvezető elnöke

Program: Előadások, majd kicsoportos beszélgetések

A tavasszal szervezett online szemináriumok alkalmával megvizsgáltuk az Életigenlő társadalmat és gazdaságot! petíció (mtvsz.hu/eletigenlo) elvi hátterét. A mostani négy beszélgetés során előadóink segítségével megnézzük, hogy a petíció négy területén milyen konkrét lépéseket lehetséges és kellene megtenni egyéni, közösségi és döntéshozói szinten.

Karácsonyhoz közeledve a petíció negyedik pontja, a „Gondolkodási és erkölcsi megújulás” kérdését járjuk körül. Megvizsgáljuk, miért kell és hogyan lehetséges a boldogságot a fogyasztás, a kényelem és önmagam megvalósításának előtérbe helyezése helyett a megelégedésben, a szeretetben és az igazságosságban keresni. Miért jó a szolidáris társadalomért és a természet védelméért fellépő csoportokban, civil szervezetekben való részvétel, és mit tehetnek a döntéshozók.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés 2020. december 16-ig a következő oldalon: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScG1lrSasENL6BpFQGexykXIgPId-9x_gMWlUp19w8oc42uTw/viewform?usp=sf_link

Figyelem! Túljelentkezés esetén a regisztrációt előbb lezárhatjuk.

A szeminárium internetes felületének elérhetőségét a regisztráltaknak 2020. december 17-én küldjük el.

További információ: Éger Ákos, MTVSZ, rendezveny@mtvsz.hu

A rendezvény az EU társfinanszírozásával és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.