Fogyasztás helyett boldogság! Pénz helyett élet! - üzeni számos ismert ember a Black Friday kapcsán az Életigenlő - Bólints rá! kampányban

Fogyasztás helyett boldogság! Pénz helyett élet! - üzeni számos ismert ember a Black Friday kapcsán az Életigenlő - Bólints rá! kampányban

 

A Magyar Természetvédők Szövetsége Életigenlő - Bólints rá! kampányához számos ismert ember csatlakozott. Azt kérik, hogy a Black Friday okozta őrület helyett mindenki válassza a fenntartható életet, csökkentse a fogyasztását és ezzel is védje a természetet! A kampány 3 kisfilmmel indul, amelyben Kollár-Klemencz László, Pokorny Lia és Vecsei H. Miklós arra kéri a nézőket, hogy tegyenek ők is kis lépéseket a mindennapokban a fenntarthatóság felé.

A következő hetekben Török Ferenc, Balázs Béla-díjas filmrendező kisfilmjeiben Berg Judit, Böjte Csaba, Hajós András, Havas Dóra, Kovács András Péter és Ónodi Eszter vallanak majd arról, hogy miért fontos számukra az Életigenlő petíció, a természeti értékek megóvása, a helyi felelős gazdálkodás támogatása, gondolkodásunk és értékrendszerünk megújulása, valamint hogy ők maguk milyen vállalást tesznek mindezek érdekében.


Pokorny Lia, színésznő elmondta: “Fölöslegesen ne fogyasszunk, ne termeljünk! Az anyagi javak helyett keressük máshol a boldogságot, önmagunkban és a természetben. Mindenki összefogására szükség van, hogy ne pusztítsuk a természetet, hanem éppen ellenkezőleg, tegyünk érte. Ilyen lehet akár a faültetés vagy közösségi kert kialakítása, amihez nagyon jó útmutató az Életigenlő javaslatok.”
 


Kollár-Klemencz László, zenész, költő, író, a kampány kisfilmjeiben szereplő Kistehén egyik alkotója hozzátette: “Fel kell ismerni, hogy a természet nélkül nem létezhetünk mi sem. A természet mi magunk is vagyunk, a családom, a barátaim, mindannyian…, mikor a természetre vigyázunk, önmagunkra vigyázunk.”

 


 

Éger Ákos, a Magyar Természetvédők Szövetsége ügyvezető elnöke elmondta: “Egyre többen ismerik fel: ahhoz, hogy az emberiség által a bolygónkon ejtett sebeket begyógyítsuk, nem elég a technikai megoldásokat keresni, magunknak is meg kell változnunk. Ehhez nyújt receptet az Életigenlő kezdeményezés, mely reméljük minél többünknek nyújt hasznos segítséget ahhoz, hogy nagyobb harmóniában éljünk önmagunkkal és a természettel. Kezdjük rögtön a Black Friday alkalmával: csak azt vegyük meg amire szükségünk van, azt is lehetőleg helyben, hazait!.”
 

Az Életigenlő petíció, a Bólints rá! kampány, a Kistehén rajzfilmek, az Életigenlők kisfilmek, az online beszélgetések javaslatai mind-mind hasznosíthatóak a saját életünkben. Ha ezeket minél többen szem előtt tartjuk, ha minél többen rábólintunk, akkor garantáltan megváltozik mindannyiunk élete és egy élhetőbb világot hagyunk a következő nemzedékekre.
 

 

További információk a kampánnyal kapcsolatban:


A kampány oldala, ahol a kisfilmek is megtekinthetők: www.mtvsz.hu/eletigenlo
 

Életigenlők - Bólints rá! videók folyamatosan jelennek meg:

Kollár-Klemencz László: https://youtu.be/-Ikn_BdFn-U 

Pokorny Lia: https://youtu.be/2R_HcbcIjwo 

Vecsei H. Miklós: https://youtu.be/G2zKuxd1tf4
 

Bólints rá! Kistehén rajzfilmek:

https://youtu.be/h95xlNf2pTo

https://youtu.be/CfpNcrOTBiM

https://youtu.be/8wn_lQ-lpfo

https://youtu.be/nKpPyn6A3Zc
 

Életigenlő online beszélgetések:

Az Életigenlők közössége négy online beszélgetést is szervez az ősz folyamán, ahol a hulladékmentes életmódról, helyi zöld közösségekről, kertészkedésről, kosár közösségekről, bevásárlási szokásokról, ökofalvakról, a boldogulásról, a boldogságról lesz szó. 

További információ és regisztráció a Magyar Természetvédők Szövetség honlapján: www.mtvsz.hu/eleteigenlo

Hátralévő események:

  • 2020. december 3. - Verseny helyett együttműködés! Életigenlő gazdaság! - Felelős vállalatok és pénzrendszerváltás
  • 2020. december 17. - Fogyasztás helyett boldogság! Pénz helyett élet! Gondolkodási és erkölcsi megújulás
     

Az Életigenlők közösségéhez lehet csatlakozni az Életigenlők - Bólints rá! Facebook csoportban is: https://www.facebook.com/groups/eletigenlokbolintsra