Felhívás budapesti iskoláknak intézményük zöldítésére

Felhívás budapesti iskoláknak intézményük zöldítésére

 

A Magyar Természetvédők Szövetsége idén sikeresen pályázott a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjára. A projekt keretében ingyenes programot kínálunk, melynek keretében iskolai csoportok alaposan megismerkedhetnek egy-egy budapesti védett területtel, ezen kívül zöldebbé varázsolhatják iskolaudvarukat.

 

 

 

 

A program bemutatása

A program egy, a résztvevő pedagógusok számára ingyenes konzultációt biztosít. Aminek alkalmával a pedagógusok megismerhetik a program részleteit, illetve felkészítést nyújtunk az online oktatócsomag használatához és az intézményzöldítés megvalósításával kapcsolatban. Ezt követően biztosítjuk az osztályok számára az ingyenes oktatócsomagot, Budapest két helyi jelentőségű természetvédelmi területéről (XVII. kerület Merzse-mocsár, X. kerület Felsőrákosi-rétek). Majd az intézményzöldítő kellékek (pl. madárodú, rovarhotel, madáretető, fűszernövények) tartalmát elvisszük az iskolák számára.

Mennyibe kerül?

A program az intézmények számára teljesen ingyenes, szakértőt, háttéranyagot illetve az intézményzöldítéshez minden szükséges eszközt mi biztosítunk.

Jelentkezési határidő: 2020. 11. 20. (péntek)

 

A jelentkezés részletei a felhívásban olvashatók:

https://mtvsz.hu/uploads/files/Felhivas_Intezmenyzoeldites.pdf