Nyári táborajánló 2019

Nyári táborajánló 2019
Itt a nyár! Pihenjen, töltődjön fel, szerezzen új élményeket! A természetjárást, túrázást, nyári kaland táborokat nem lehet elég korán kezdeni. Tagszervezeteink érdekes, színes programokkal, nyári táborokkal várják országszerte a kikapcsolódni vágyókat.

Már hagyománnyá vált, hogy minden nyár elején Szövetségünk tagjai által országszerte szervezett értékes táborok bemutatásával igyekszik megkönnyíteni a tartalmas időtöltést kereső családok választását.

Válogasson kedvére a programokból!


Bugaci természetismereti tábor

szervező: CSEMETE Egyesület

A CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület táborában a Kiskunsági Nemzeti Park és a Dél-Alföld természeti értékeivel, védett növény- és állatfajaival, a hagyományos tájhasználattal, az őshonos háziállatfajtákkal, íjászattal, ősi mesterségekkel és játékokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Ára:20.000 Ft / fő
Ajánlott életkor:
8-14 év között
Helyszín:
Bugaci Oktatóközpont
Időpont:
2019. június 30 – július 06.
Elérhetőség
: www.csemete.com, email: csemete@csemete.com
CSEMETE Iroda: Szeged, 6720, Arany János u. 1. Telefonszám: +36 62 424392


Aggteleki csillagtúra

szervező: CSEMETE Egyesület

A túra során az Aggteleki-karszt látnivalóit járjuk végig csillagtúra-szerűen, természetvédelmi, történelmi, néprajzi és geológiai értékeket egyaránt érintve; elsősorban élményszerző jelleggel, kényelmesen teljesíthető gyalogtúrák keretében.

Ára:24.000 Ft / fő
Ajánlott életkor:
6-99
Helyszín:
Aggteleki-karszt,Jósvafő
Időpont:
2019. július 20-27.
Elérhetőség:
email: csemete@csemete.com
CSEMETE Iroda: Szeged, 6720, Arany János u. 1.
Telefonszám: +36 62 424392


Retyezát, erdélyi túra

szervező: CSEMETE Egyesület

A túra során a Retyezát látnivalóit járjuk végig csillagtúra-szerűen, célunk új tájak megismerése, elsősorban kikapcsolódás jelleggel. E mellett gombászat, gyógynövény-gyűjtés és a közelben található természetvédelmi, kulturális és geológiai értékek megtekintése szerepel a tervek között.

Ára:30.000 Ft / fő
Ajánlott életkor:
8-14 év
Helyszín:
Bugaci Oktatóközpont
Időpont:
2019. augusztus 10 -14.
Elérhetőség
: email: csemete@csemete.com
CSEMETE Iroda: Szeged, 6720, Arany János u. 1.
Telefonszám: +36 62 424392


Csíkoshátú Vadmalac Természetfürkész Tábor

szervező: Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány

Az erdei környezetben található táborban játékos természetismeret vár a gyermekekre. A kirándulásokkal egybekötött, változatos élőhelyeken zajló programokat komoly tapasztalattal rendelkező szakemberek tartják. A megmozgató, gondolkodtató, kompetenciafejlesztő és közösséget építő szakmai játékok segítségével a gyerekek maguk ismerik fel a legfontosabb összefüggéseket, megtanulnak önállóan gondolkodni gyakorlati képességekre tesznek szert. A környezettudatos, egymásra figyelő szemlélet olyan alapot adhat a gyerekeknek, melyet későbbi életük során is sikeresen használhatnak

Ára: 40.000 Ft/ gyermek, testvérpárok esetében: 35.000 Ft/ gyermek
Ajánlott életkor:
8-12
Helyszín:
Kismagos Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Központ
Időpont:
2019. július 8-13.
Elérhetőség:
www.magosfa.hu email: marta@magosfa.hu,
Magosfa Iroda: Kismaros, 2623. Láng u. 4
Telefonszám: +36 27 375 450


Természetjáró Tábor

szervező: Gyermekláncfű Egyesület

A Gyermekláncfű Egyesület egyik fontos célkitűzése, hogy tevékenyen részt vállaljon a környezeti nevelésben, teret és lehetőséget biztosítson ilyen témájú rendezvényeknek, tanfolyamoknak változatos földrajzi környezet, a dús, helyenként ritkaságszámba menő növénytársulások, a gazdag, védett fajokat is felvonultató állatvilág, a Nyugat-Mátra élőhelyei biztosítéka lehet remek természetjáró tábor helyszínének.2018-ban is azokat hívjuk Rózsaszentmártonba, a Rózsa Vendégházba, akik szeretik a természetet, kíváncsiak értékeire, lakóira. Túrát teszünk a Somlyóra, Széleskőhöz, Nagy-Hársasra, Kékestetőre. Ezen a héten megfigyeljük a madarakat, ismerkedünk a Nyugat-Mátra növény- világával. Megvizsgáljuk a vizek biológiai és kémiai állapotát. Különös figyelmet szentelünk a hulladékgazdálkodásra. Megismerkedünk a túrázás szabályaival. A tábort akadályverseny-túrával zárjuk.

Ára: 38.500 Ft / fő / turnus
Életkor:
egészen kicsiktől a felnőttekig
Helyszín:
Rózsaszentmárton
Időpont:
2019. június17-21
Elérhetőség:
Tóth István, Telefonszám: +36 20 968 57 91
E-mail: tothistvan@gyermeklancfu.hu


Kosárfonó hétvégék

szervező: Gyermekláncfű Egyesület

A 3 nap alatt megismerkednek a táborlakók a fűzvesszőből készült tárgyak sokszínűségével, kosárfonás történetével. Kisebb tárgyak, kerek és ovális aljra készített kosárkák készítésén keresztül megismerkednek a különböző fonásokkal, szegésekkel, fülezésekkel. A haladók számára alkalom nyílik a saját elképzeléseik megvalósítására, ehhez szakmai segítséget kapnak, lehetőség lesz a tervek konzultációjára is.

Ára: szakmai program költsége: 3 nap 15000 Ft, 2 nap 11000 Ft,1 nap 6000 Ft
szállásköltség: 2000 Ft/éj étkezés: reggeli 700 Ft, ebéd 1150 Ft, vacsora 1000 Ft
Életkor: kicsiktől a felnőttekig
Helyszín:
Rózsaszentmárton
Időpont:
2019. július 13-14, augusztus 04-06,augusztus 24-25
Elérhetőség:
Tóth István, Telefonszám: +36 20 968 57 91
E-mail: tothistvan@gyermeklancfu.hu


Kézműves tábor

szervező: Gyermekláncfű Egyesület

A résztvevők megismerkedhetnek a tábor alatt a kosárfonás rejtelmeivel valamint betekintést nyerhetnek a fazekasság munkálataiba, így a korongozást is elsajátíthatják.Készítenek még a tábor során harisnyavirágot, kötözött batikot de még arra is lehetőség nyílik, hogy kürtöskalácsot készítsenek a résztvevők.

Ára: 38.500 Ft / turnus
É
letkor: egészen kicsiktől a felnőttekig
Helyszín:
Rózsaszentmárton, Kölcsey út 80. Rózsa Vendégház
Időpont:
2019. augusztus 26-30.
Elérhetőség:
Tóth István, Telefonszám: +36 20 968 57 91
E-mail: tothistvan@gyermeklancfu.hu


Pajta Tábor

szervező: Kerekerdő Alapítvány

Kézműves és természetismereti, napközis tábor a Vasi Skanzenben.
A Kerekerdő Alapítvány a huszonkettedik éve szervezi meg napközis táborát a Múzeumfaluban. Várjuk elsősorban azoknak kisiskolásoknak a jelentkezését, akik szívesen töltenének el egy, vagy több hetet ódon falusias környezetben. Öt-öt napon keresztül játékos természetismereti programok lesznek a környező zöld területeken (fűvészkedés, madarászkodás, tücskörészés, stb.), délutánonként kézműves foglalkozások sorjáznak (nemezelés, agyagformázás, gyöngyfűzés, növényszövés, csuhézás, fafaragás, fonási technikák, bőrművesség, stb.) Megismerkedhetnek a gyerekek a falu kertjével és háziállataival, régi eszközökkel. Lehet íjászkodni és lovagolni is. Minden turnusban két-három alkalommal hagyományos élő népzene segít ismerkedni a régi szokásokkal, dalokkal, táncokkal..

Ára:25.000 Ft / fő / turnus;
Ajánlott életkor:
7-10 éves kisiskolások (és 6. életévüket betöltött bátor óvodások Helyszín: Szombathely,Vasi Skanzen
Időpont:
Öt turnus,
I. turnus: június 17-21., II. turnus: június 24-28.,
III. turnus: július 1-5., IV. turnus: július 8-12.,
V. turnus: július 15-19.
Elérhetőség: www.kerekerdo.org email:kerekerdoalap@gmail.com
Telefonszám: +36 30 395 66 24; +36 30 414 73 10


Süni tábor
szervező:Kerekerdő Alapítvány

A Kerekerdő Alapítvány huszonhetedik alkalommal szervezi meg táborát elsősorban felsőtagozatos általános iskolás diákok számára. A tábor a Vas-hegy és a Pinka-szurdok természeti értékeinek bemutatásán keresztül vezeti be a gyerekeket a növények, a madarak, az ízeltlábúak, a kőzetek, gyógynövények és a gombák világába. A kiscsoportos természetismereti foglalkozások mellett túrák, terepi vizsgálatok, vetélkedők, sok játék, és kézműves foglalkozások színesítik a programot, melyet egy néphagyományos időkeret foglal rendszerbe. Így például Szent Iván napja, a napfelkelte megtekintésével kezdődik és egy fergeteges táncházzal, és tűzugrással fejeződik be. Olyan gyermekek jelentkezését várjuk, akik szeretnek túrázni, kirándulni, minél többet szeretnének tudni a természetről. Ez a tábor jó alkalom arra is, hogy „első tábor”-ként kipróbálják a gyerekek, hogyan boldogulnak önállóan, szüleik nélkül egy, többé-kevésbé ismeretlen közösségben

Ára: 35.000 Ft / fő / turnus,
Ajánlott életkor:
9-14év
Helyszín:
Vas-hegy – Felsőcsatár, Gyermeküdülő (Szombathelytől 20 km-re az osztrák-magyar határnál)
Időpont:
2019. június 30- július 6.
Elérhetőség:
www.kerekerdo.org, email: kerekerdoalap@gmail.com
Telefonszám: +36 30 395 66 24; +36 30 414 73 10


Szőcei Szénagyűjtő Tábor

szervező: Kerekerdő Alapítvány

Természetvédelmi tábor az Őrségben (nomád tábor).
A nomád tábort huszonnyolcadik alkalommal szervezi meg a Kerekerdő Alapítvány, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság támogatásával, a híres „Szőcei tőzegmohás” közelében. A táborba, elsősorban, 11 évesnél idősebb, tábori tapasztalatokkal rendelkező diákokat várunk. Természetismereti foglalkozások (madarászat, botanika, hüllők, kétéltűek, ízeltlábúak) és természetvédelmi munkák (szénagyűjtés, aranyvesszőirtás, akácsarj-irtás, stb.) és kézműves foglalkozások, adják a tábor programját. A tábor bázisa a falutól kb. másfél kilométerre lévő egykori kutatóház udvara. Elhelyezés sátrakban, alvás hálózsákban. Olyan gyermekek jelentkezését várjuk, akik szeretnének minél több dolgot tudni a természetről, szívesen gyűjtenének közvetlen tapasztalatokat, nem rémülnek meg egy kis esőtől, a kétkezi munkától és szívesen dolgoznak velünk együtt a fokozottan védett Szőce-patak völgyének természeti értékeiért.

Ára: 30.000 Ft / fő / turnus
Ajánlott életkor:
Elsősorban 11 évesnél idősebb diákok (általános és középiskolások, egyetemisták)
Helyszín:
Szőce, a tábor bázisa a falutól kb. másfél kilométerre lévő egykori kutatóház udvara.
Időpont:
2019. augusztus 9-16.
Elérhetőség:
www.kerekerdo.org, email: kerekerdoalap@gmail.com
Telefonszám: +36 30 395 66 24; +36 30 414 73 10


Hortobágyi természetvédelmi önkéntes tábor

szervező: Bodrog Egyesület

A táborba a természetvédelem, valamint a fenntarthatóság ügye iránt elkötelezett – elsősorban fiatalok – jelentkezését várjuk. A tábor ideje alatt a résztvevők vállalják, hogy szakmai irányítás mellett bekapcsolódnak a gyakorlati természetvédelmi tevékenységekbe (pl. folyópart tisztítás, özönnövényirtás, mesterséges élőhelyek kialakítása). De ezen kívül az egy hét alatt megismerhetik a Hortobágyi Nemzeti Park, valamint a falu értékeit és hagyományait, valamint szélesíthetik szakmai ismereteiket és gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek a természetvédelem területén. A tábor során a résztvevők számára teljes ellátást biztosítunk (éjszakázás saját sátorban), napi háromszori étkezéssel és számos kiegészítő ismeretterjesztő és rekreációs programmal.

Ára:díjmentes
Ajánlott életkor: 16-70 év
Helyszín:Hortobágy község (Hortobágyi Madárkórház)
Időpont: 2019.07.25-31.
Elérhetőség: email:
hortobagy.rohu@gmail.com, Telefonszám:+36 70617 0286


Bodrog horgász tábor

Szervező: Zöld Kör és a Bodrogolaszi Horgász Egyesület

A táborba kezdő és haladó horgász fiatalokat és gyermekeket várunk, akik a tábor ideje alatt elsajátíthatják vagy szélesíthetik a folyami horgászattal kapcsolatos készségeiket, ismereteiket. Oly módon, hogy a szervezők gondoskodnak a szükséges engedélyekről, csali és etetőanyagról. E mellett a résztvevők megismerhetik Sárospatak és környéke, természeti és történeti értékeit, illetve emlékeit. Sőt strandfürdőbe és a sátoraljaújhelyi Zempléni Kalandparkba is ellátogatnak.

A tábor során a résztvevők számára teljes ellátást biztosítunk (éjszakázás ifjúsági szálláson), napi négyszeri étkezéssel és számos kiegészítő ismeretterjesztő és rekreációs programmal.

Ára:24.990 Ft / fő / turnus
Ajánlott életkor: 9-29 év
Helyszín:Bodrogolaszi község (Zöld Kör vízitúrabázis)
Időpont: 2019.08.12-16. (5 nap)
Elérhetőség: email:
info@zoldkor.net, Telefonszám: +36 209556 758


Nagyerdő természetvédelmi önkéntes tábor

Szervező: Zöld Kör

A táborba a természetvédelem, valamint a fenntarthatóság ügye iránt elkötelezett – elsősorban fiatalok – jelentkezését várjuk. Akik szakmai irányítás mellett bekapcsolódnak a gyakorlati természetvédelmi tevékenységekbe (pl. erdőtisztítás, özönnövényirtás, mesterséges élőhelyek kialakítása).

A táborozók a tíz nap alatt megismerhetik a Debrecen környéki erdők élővilágát, valamint a környező városok értékeit és hagyományait. Ezen túl az aktív résztvevők szélesíthetik szakmai ismereteiket a gyakorlati természetvédelem területén.

A résztvevők számára teljes ellátást biztosítunk (éjszakázás ifjúsági szálláson), napi háromszori étkezéssel és számos kiegészítő ismeretterjesztő és rekreációs programmal.

Ára:díjmentes
Ajánlott életkor: 16-70 év
Helyszín:Hajdúböszörmény-Bodaszőlő (Belső-erdei pihenőház)
Időpont: 2019.08.23-09.01. (10 nap)
Elérhetőség: email: info@zoldkor.net, Telefonszám: +36 209556 758


A táborajánló pdf formátumban innen is letölthető.