Egyetemista tábor

Egyetemista tábor

A Magyar Természetvédők Szövetsége idén nyáron harmadszorra szervezi meg nyári táborát a Zöld Nyári Napokat, idén Őriszentpéteren, melyre szeretettel meghív minden érdeklődő egyetemistát.


A tábor során cél, hogy színes elméleti, gyakorlati, szakmai programok és a szabadidő tartalmas közös eltöltése során közösen bővítsük ismereteinket a fenntartható fejlődéssel kapcsolatban, és erősödjön az együttműködés az érdeklődő egyetemisták, zöld klubok között. A szakmai programok mellett számos szabadidős és sportolási lehetőséget kínál a tábor az Őrségben.

Idei fő témánk a gazdasági igazságosság. Milyen fenntarthatósági következményei vannak a jelenlegi globális és európai gazdasági világrendnek? Hogyan lehet ezen módosítani? Megváltoztathatóak a jelenlegi alapvető gazdasági paradigmák, léteznek alternatívák, amelyek egy erőforrástakarékosabb és igazságosabb gazdasághoz vezetnek? Kordában tarthatóak a multinacionális vállalatok, vagy végképp átveszik a hatalmat globális és nemzeti szinten?

Ezeket és hasonló kérdéseket boncolgatnak a táborunk előadói, köztük Pogátsa Zoltán, a Soproni Egyetem docense, Joób Márk, a Soproni Egyetem címzetes egyetemi tanára, Tóth Gergely, a Kaposvári Egyetem egyetemi tanára, Éger Ákos az MTVSZ ügyvezető elnöke és Fidrich Róbert az MTVSZ programvezetője.

Emellett interaktív játékok, közösségi főzés, kerékpáros túrák az Őrség lankáin, csobbanás a Hársas-tóban, ismerkedés a térség kézműveseivel, természeti és kulturális értékeivel is részei lesznek a programnak.

Időpont: 2019. július 8-12. (hétfő estétől péntek reggelig)
Helyszín: Ifjúsági Szállás Őriszentpéter, Városszer 95.
Utazás: egyénileg, amelynek költségét vissza tudjuk téríteni.
Részvételi díj: 4.000 Ft, amely fejében biztosítjuk a szállás, napi háromszori étkezés, kerékpárbérlés, programok költségeit. A részvételi díj a jelentkezés elfogadása után fizetendő be.

Résztvevők: legfeljebb 25 egyetemista bármely hazai egyetemről. A BME, a Corvinus Egyetem, a Debreceni Egyetem, az ELTE és a SZIE zöld klubjaival való együttműködés alapján esetleges túljelentkezés esetén előnyt élveznek az ezen egyetemekről jelentkezők.

Jelentkezési űrlap: https://forms.gle/qrgEkjFG7mTEquiT6

További információk: Császár Nóra MTVSZ, csaszar.nora@mtvsz.hu, +36-1-216-729




                                                                        

                                                              

A rendezvény az Európai Bizottság, az Agrárminisztérium Zöld Forrás Alapja és a Christian Aid támogatásával valósul meg, de tartalma nem feltétlenül tükrözi a támogatók véleményét, felelősségük a programra nem terjed ki.