Fővárosi iskolák és óvodák zöldítése

Fővárosi iskolák és óvodák zöldítése
A fővárosi óvodákban, iskolákban zöldítő foglalkozásokat szervezünk, melyeket teljes egészében ingyenesen biztosítunk a jelentkező intézmények számára.

 


A foglalkozás során az intézménnyel előzetes egyeztetés és felmérés alapján járulunk hozzá az óvodai/iskolai kertek/udvarok zöldítéséhez. Az egyedi adottságokat figyelembe véve az intézmények udvarán rovar- és madárbarát kiskert kialakítását végezzük el, mézelő virágok ültetésével és/vagy madárodúk/rovarhotelek/itatók kihelyezésével.

Kiknek ajánljuk?

Várjuk minden olyan fővárosi iskola, óvoda jelentkezését, akiknek fontos az intézményük zöldebbé tétele.

Mennyi időt vesz igénybe a program?

A program időtartamát illetően igazodunk az igényekhez, de megközelítőleg 2-4 órát vesz igénybe egy-egy foglalkozás.

Mikor valósul meg a program?

Elsősorban május végéig várjuk az iskolák jelentkezését. A jelentkezés beérkezését követően megkeressük majd Önöket, a végső időpont leegyeztetésére.

Mennyibe kerül?

A program az intézmények számára teljesen ingyenes, szakértőt, ill. minden szükséges eszközt, szerszámot, növényt mi biztosítunk.

Mit történik pontosan a foglalkozásokon?

A foglalkozásokat megelőzően előzetesen felvesszük a kapcsolatot az intézményekkel és leegyeztetjük az egyedi igényeket és tudnivalókat, az alkalmat pedig ennek megfelelően alakítjuk. A foglalkozások alakalmával egy felvezető előadást tartunk, majd ezt követően megkezdjük az odúk/rovarhotelek/ itatók elkészítését, melyeket akár az intézmény dolgozóival, szülőkkel, gyerekekkel közösen végzünk el. Ezek után történik majd az elkészített eszközök kihelyezése és igény esetén a virágok elültetése.

Mi történik a program után?

A témában háttéranyagot készítünk, amelynek segítségével az intézmények a jövőben is folytathatják kertjük/udvaruk ápolását, bővítését ezzel is támogatva természetünk megóvását. A háttéranyagot térítésmentesen biztosítjuk minden bekapcsolódott óvoda/iskola számára.

Hol lehet jelentkezni?

A programra az alábbi linken lehet jelentkezni: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeG4sLnPO2E5MxDla-Ou8FT4rYHFH3zr_lj-1YfaTipTiHIhQ/viewform

Jelentkezés után megkeressük a megadott elérhetőségen a részletek pontos leegyeztetésére!

Kérdésem van, kihez forduljak?

Kérjük, amennyiben kérdésük merülne fel a programmal kapcsolatban, keresse bizalommal Császár Nórát, az MTVSZ természetvédelmi munkatársát a csaszar.nora@mtvsz.hu e-mail címen, vagy telefonon 061/2167297 telefonszámon.

A projektet a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapja támogatja.