Természetvédelmi program fővárosi iskolások részére

Természetvédelmi program fővárosi iskolások részére
Ingyenes gyakorlati természetvédelmi programot hirdetünk fővárosi iskolai csoportok számára. – A program az Iskolai Közösségi Szolgálatban elszámolható!
A program során az iskolások fővárosi védett területekre juthatnak el, azokról érdekességeket hallhatnak, sőt most bekapcsolódhatnak megóvásukba is!


Várjuk olyan fővárosi csoportok jelentkezését, akik a kiemelt szépségű védett gyepterületeinken a Rupp-hegyen és a Kis Sváb-hegyen tennének a természet megóvásáért. Minden tudnivalót és szükséges felszerelést biztosítunk!

Kiknek ajánljuk?

Korosztálytól függetlenül várjuk fővárosbeli iskolás csoportok jelentkezését, lehet vegyes is a csapat. A középiskolai csoportok az Iskolai Közösségi Szolgálatban is elszámolhatják az eseményt.

Mennyi időt vesz igénybe a program?

A védett területen kb. 2,5 órát leszünk. A pontos időpontot leegyeztetjük az iskolákkal és alkalmazkodunk az egyedi igényekhez.

Mennyibe kerül?

A program az iskolák számára teljesen ingyenes.

Mit kell majd pontosan csinálni?

Azért, hogy a védett területen az eredeti növényzet fennmaradhasson, az invazív gyomokat gyerekek által is biztonságosan használható eszközökkel (metszőolló, sövényvágó), az MTVSZ szakmai felügyelete mellett közösen visszaszorítjuk.

A tapasztalatok szerint a gyerekek nagyon élvezik, hogy a szabadban, „kis természetvédelmi őrökké” vállhatnak és munkájuknak kézzel fogható eredménye lesz.

Mi történik a program után?

A résztvevő gyerekeket oklevéllel jutalmazzuk, májusban pedig, - ha szeretnék- közösen visszalátogatunk a területre, hogy megmutassuk nekik, mennyit számított a segítségük a védett területek megóvásában.

Hol lehet jelentkezni?

A programra az alábbi linken lehet jelentkezni:

https://goo.gl/forms/VojjahaoJ4SsbVlf1

Jelentkezés után megkeressük a megadott elérhetőségen a részletek pontos leegyeztetésére.

Kérdésem van, kihez forduljak?

Kérjük, amennyiben kérdésük merülne fel a programmal kapcsolatban, keresse bizalommal Császár Nórát, az MTVSZ természetvédelmi programfelelősét a csaszar.nora@mtvsz.hu e-mail címen, vagy telefonon 061/2167297 telefonszámon.

A projektet a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapja támogatja.