Nagyerdő Természetvédelmi Önkéntes Tábor a Zöld Kör szervezésében

Nagyerdő Természetvédelmi Önkéntes Tábor a Zöld Kör szervezésében

Augusztus 21-30. között került megrendezésre a Nagyerdő Természetvédelmi Önkéntes Tábor a Zöld Kör szervezésében, melynek célja a gyakorlati természetvédelmi feladatok megvalósításának segítése és a terület turistaútvonalainak felújítása volt. 


A 25 magyarországi és romániai önkéntes 8 hektár természetközeli erdőt, gyöngyvirágos-tölgyest tisztított meg a fásszárú özönnövényektől (pl. kései meggy). 4 m3 hulladékot gyűjtöttek össze Natura 2000 területeken, többek között a Zelemér és Debrecen-Józsa településrészek közötti "sárga" jelzésű turista út mentén. Az önkéntesek találtak ágykeretet, televíziót, nagy tekercs linóleumot és számítógép alkatrészeket is a turista úton elszórva. Segítették a kertrendezést és madárvédelmi tanösvény kialakítását a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjében.

A tábor ideje alatt számos természetvédelmi "jó gyakorlattal” ismerkedhettek meg a résztvevők, mint például az özönnövény irtás, madárvédelem, ürge befogás. A fiatalok az önkéntes tevékenység mellett számos érdekes előadáson vehettek részt és betekintést nyerhettek a természetfotózás rejtelmeibe is.


 


A tábor megvalósítását az Európai Unió Románia-Magyarország Határ Menti Együttműködési Program 2014-2020 és Magyarország Kormánya támogatta a ROHU 53 projekt keretében.

   

Jelen megjelenés tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Partnerség egy jobb jövőért

www.interreg-rohu.eu