Tábor ajánló 2016

Tábor ajánló 2016
Íme itt van az idei tábor ajánlónk, sok szeretettel ajánljuk figyelmetekbe tagszervezeteink értékes programjait, melyek között mindenki találhat országszerte érdekes, tartalmas programot, természetvédelmi tábort. Vidám nyarat kívánunk!


Kerekerdő Alapítvány:

 Pajta tábor

Kézműves és természetismereti napközis tábor a Vasi Skanzenben

Időpont: június 20-24., június 27-július 1., július 4-8., július 11-15., július 18-22.

A Kerekerdő Alapítvány tizenkilencedik éve szervezi meg napközis táborát a Múzeumfaluban elsősorban 7-10 éves kisiskolásoknak (és 6. életévüket betöltött bátor óvodásoknak). Játékos természetismereti programok kerülnek megrendezésre a környező zöld területeken (füvészkedés, madarászkodás, tücskörészés, stb.). Délutánonként kézműves foglalkozásokat szerveznek (nemezelés, agyagformázás, gyöngyfűzés, növényszövés, csuhézás, fafaragás, fonási technikák, bőrművesség, stb.). A gyerekek megismerkedhetnek a falu kertjével és háziállataival, régi eszközökkel. Lehet íjászkodni és lovagolni is. Minden turnusban két-három alkalommal hagyományos élő népzene segít ismerkedni a régi szokásokkal, dalokkal, táncokkal.

Részvételi díj: 20000 Ft/fő/turnus; kedvezményekkel minimum 15 000 Ft/fő/turnus. A jelentkezéseket elsősorban e-mailen várjuk a kerekerdoalap@gmail.comcímre (további információkat a honlapon talál (http://kerekerdo.org/index2.html).

Jelentkezési határidő: június 15.

Elérhetőségek: tel.: 30/3956624; e-mail: kerekerdoalap@gmail.com; honlap: www.kerekerdo.org


Süni tábor

Természetvédelmi tábor a Vas-hegyen, a Felsőcsatári Gyermekdűlőben

Időpont: június 26-július 2. (vasárnaptól szombatig)

A Kerekerdő Alapítvány huszonnegyedik alkalommal szervezi meg táborát elsősorban 9-14 éves diákok számára. A tábor a Vas-hegy és a Pinka-szurdok természeti értékeinek bemutatásán keresztül vezeti be a gyerekeket a növények, a madarak, az ízeltlábúak, a kőzetek, a gyógynövények és a gombák világába. A kiscsoportos természetismereti foglalkozások mellett túrák, terepi vizsgálatok, vetélkedők, sok játék és kézműves foglalkozások színesítik a programot, melyet egy néphagyományos időkeret foglal rendszerbe. Olyan gyermekek jelentkezését várjuk, akik szeretnek túrázni, kirándulni, minél többet szeretnének tudni a természetről. Ez a tábor jó alkalom arra is, hogy „első tábor”-ként kipróbálják a gyerekek, hogyan boldogulnak önállóan, szüleik nélkül egy többé-kevésbé ismeretlen közösségben.

Részvételi díj: 28000 Ft/fő/turnus, kedvezményekkel minimum 23 000 Ft/fő/turnus. A jelentkezéseket elsősorban e-mailen várjuk a kerekerdoalap@gmail.com címre (további információkat a honlapon talál (http://kerekerdo.org/index2.html).

Jelentkezési határidő: június 15.

Elérhetőségek: tel.: 30/3956624; e-mail: kerekerdoalap@gmail.com; honlap: www.kerekerdo.org

 

Szőcei szénagyűjtő tábor

Természetvédelmi tábor az Őrségben

Időpont: augusztus 10-17.

A nomád tábort huszonhatodik alkalommal szervezi meg a Kerekerdő Alapítvány az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság támogatásával, a híres szőcei tőzegmohás közelében. A táborba elsősorban 11 évesnél idősebb, tábori tapasztalatokkal rendelkező diákokat várunk, akik szeretnének minél több dolgot tudni a természetről, szívesen gyűjtenének közvetlen tapasztalatokat, nem rémülnek meg egy kis esőtől, a kétkezi munkától, és szívesen dolgoznak velünk együtt a Szőce-patak völgyének természeti értékeiért. Természetismereti foglalkozások (madarászat, botanika, hüllők, kétéltűek, ízeltlábúak), természetvédelmi munkák (szénagyűjtés, aranyvesszőirtás, stb.), kézműves foglalkozások és vetélkedők adják a tábor programját. Elhelyezés sátrakban, alvás hálózsákban.

Részvételi díj: 25000 Ft/fő/turnus, kedvezményekkel minimum 20 000 Ft/fő/turnus. A jelentkezéseket elsősorban e-mailen várjuk a kerekerdoalap@gmail.com címre (további információkat a honlapon talál (http://kerekerdo.org/index2.html).

Jelentkezési határidő: június 15.

Elérhetőségek: tel.: 30/3956624; e-mail: kerekerdoalap@gmail.com; honlap: www.kerekerdo.org

 

Zöld Kör

Bodrogközi Kézműves Tábor

Minden nap más mesterség

Időpont: 2016. július 10-15.

Kézműves nyári táborunkban a legkülönfélébb mesterségekbe kóstolunk bele, így a résztvevők elmélyülhetnek többek között a nemezelés, a kosárfonás és a szövés rejtelmeiben, de megtanulhatják, hogyan készíthetnek tárgyakat gyékényből és csuhéjból. Egy egész napos kirándulás alkalmával a vámosújfalui Búzavirág Alapítványnál még a fazekazást is kipróbálhatjuk, de elkalandozhatunk Sárospatak és a Zemplén legszebb részeire is!

Szeretettel várjuk a 9-18 év közötti fiúk és lányok jelentkezését!

A tábor során a szervezők biztosítják a szállást, az étkezést, a helyi közlekedést, az eszközök és alapanyagok biztosítását.

Részvételi díj: 28.900 Ft/fő

Jelentkezési határidő: május 31.

Elérhetőségek: tel.: 0620/5278602, e-mail: szarvas.vera@zoldkor.net honlap: www.zoldkor.net


Gyógynövény-ismereti tábor

Időpont: 2016. június 19-25.

Helyszín: Bodrogolaszi

Ismeretbővítő gyógynövényes táborunkban a résztvevők megismerkedhetnek a Bodrogköz és a Zemplén növényvilágával, különös tekintettel a nyáron gyűjthető vadontermő gyógynövényekre, valamint azok otthoni felhasználási lehetőségeire. A tábor során naponta indul el a csapat gyalog vagy kerékpárral a táborhely környékének különböző élőhelyeire növényt határozni és gyűjteni. Egy alkalommal pedig ellátogatunk Bükkszentkeresztre is, Gyuri bácsi gyógyfüves kertjébe.

Várjuk a természetbarát gyerekek, felnőttek vagy akár családok jelentkezését!

A tábor során a szervezők biztosítják a szállást, az étkezést, a gyűjtőtúrák vezetését és a bükkszentkereszti autóbuszos utazást.

Részvételi díj: 28900 Ft/fő

Jelentkezési határidő: június 10.

Elérhetőségek: tel.: 0620/9556758, e-mail: molnar@zoldkor.net honlap: www.zoldkor.net

 

Vásárosnaményi Természetbarát Diákkör és a Beregi Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

 

Hagyományos nyári, nomád, természetkutató, természetvédelmi tábor

Időpont: 2016.07.30. – 08.06.

Helyszín: Barabás - Kaszonyi-hegy

Táborunk nomád, természetkutató szaktábor, ahol a pihenésen kívül a természettel való harmonikus együttélésre is nevelni kívánjuk a résztvevőket. Évek óta eljönnek a nemzetközi környezetvédelmi programjainkba bekapcsolódott, határon túli iskolák fiataljai is Észak-Erdélyből, Kárpátaljáról és Kelet-Szlovákiából. Sokszínű, színvonalas programmal várunk minden érdeklődőt!

Várunk minden 12. évét betöltött fiatalt, aki szereti a természetet, a nomád sátorozást, és szeretne részt venni a térségben folyó természetvédelmi felmérésekben!

Részvételi díj: 21000 Ft/fő

Jelentkezési határidő:

Elérhetőségek: tel.: 0630/3761290, e-mail: toldiz@index.hu, honlap: www.termeszetbaratok.freeweb.hu

 

CSEMETE

Bugaci természetismereti tábor

Időpont: 2016.06.29-07.05.

Helyszín: Bugaci Oktatóközpont

A résztvevők a Bugaci Oktatóközpont körüli védett területen ismerkedhetnek meg a természeti értékekkel, a pásztorélettel, hagyományos játékokkal, íjászattal, métázással. A helyszín és a program bemutatására weboldalunkon korábbi élménybeszámolók is találhatók.

Utazás: vonattal, szállás: kőépületekben és sátrakban, ellátás: teljes ellátással.

Szeretettel várjuk a 8-14 éves fiatalokat!

Részvételi díj: 17.000 Ft

Jelentkezés: a részvételi díj előlegének (50%) befizetésével válik érvényessé, személyesen, postai úton vagy átutalással (11735005-20089247).

Elérhetőségek: tel.: Bojtos Ferenc (20/3289433), e-mail: csemete@csemete.com, honlap: www.csemete.com


CSEMETE nemKék Túra – Őrség

Helyszín: vándortábor

Időpont: 2016.07.09-17.

A tábor hagyományos hátizsákos-bakancsos természetjárás, túrázással. Útvonala a Vasi-hegyháttól a szlovén határig tart, útba ejtve a természeti és történelmi látnivalókat, hagyományőrző skanzeneket, fürdőt, nemzeti parkot.

Utazás: vasúttal, szállás: sátrakban, ellátás: teljes ellátással.

Ajánlott életkor: 6-99 év

Részvételi díj: 20.000 Ft

Jelentkezés: a részvételi díj előlegének (50%) befizetésével válik érvényessé, személyesen, postai úton vagy átutalással (11735005-20089247).

Elérhetőségek: tel.: Bojtos Ferenc (20/3289433), e-mail: csemete@csemete.com, honlap: www.csemete.com

 

Padis-fennsík, erdélyi túra

Helyszín: Erdély, Padis-fennsík

Időpont: 2016.07.25-31.

A túra a Padis-fennsík környékére indul, a környező látnivalókat célozva meg, gombászattal, fürdőzéssel, barlangászattal, túrázással, valamint kastély- és múzeumlátogatással, illetve kirándulási lehetőséggel a Csodavár, a Galvina-szurdok, az Eszkimó-jégbarlang és a Medve-barlang vidékére. A látnivalókról weboldalunkon találhatók további információk.

Utazás: autókkal, szállás: faházakban, ellátás: önellátó.

Ajánlott életkor: nincs megkötés, 12 év alatt csak szülővel vagy idősebb testvérrel.

Részvételi díj: 18.000 Ft/fő

Jelentkezés: a részvételi díj előlegének (50%) befizetésével válik érvényessé, személyesen, postai úton vagy átutalással (11735005-20089247).

Elérhetőségek: tel.: Tóth Gábor (30/5016006), e-mail: csemete@csemete.com, honlap: www.csemete.com

 

Albán kalandozások

Helyszín: Albánia

Időpont: 2016.06.17-26.

A túra alkalmat ad Albánia különleges növény- és állatvilágának megismerésére. A természeti tájak mellett egy megkapó kultúrát is megismerhetnek a résztvevők az út során, amelynek céljai közt hegyek, ókori romok, modern városok és tengerszemek egyaránt vannak..

Utazás: autókkal, szállás: sátras, ellátás: önellátó.

Ajánlott életkor: 18 év alatt csak szülővel vagy idősebb testvérrel.

Részvételi díj: 35000 Ft

Jelentkezés: a részvételi díj előlegének (50%) befizetésével válik érvényessé, személyesen, postai úton vagy átutalással (11735005-20089247).

Elérhetőségek: tel.: Molnár Róbert (20/2805449), e-mail: csemete@csemete.com, honlap: www.csemete.com

 

Terepszemle fotós tábor

Helyszín: Bugaci Oktatóközpont

Időpont: 2016.06.18-25.

A résztvevőket avatott szakemberek vezetik be a fotózás elméleti és gyakorlati kérdéseibe, sokszínű, a terep adta lehetőségeket kihasználó feladatokkal és példákkal kiegészítve az oktatást. A fotózás rejtelmeinek megismerése mellé jól hasznosítható médiaismeret társul.

Utazás: egyénileg érkezés, szállás: kőépületekben, ellátás: teljes ellátással.

Ajánlott életkor: 14-év felett.

Részvételi díj: 25.000 Ft

Jelentkezés: a részvételi díj előlegének (50%) befizetésével válik érvényessé, személyesen, postai úton vagy átutalással (11735005-20089247).

Elérhetőségek: tel.: Konyhás István (30/6212160), e-mail: csemete@csemete.com, honlap: www.csemete.com

 

Természetismereti tudományok a színfalak mögött – „Nyári napközis tábor”

Helyszín: Szeged, SZTE Tudástár

Időpont: 2016.07.04-08.

Barangolás az Interaktív Természetismereti Tudástárban, mikroszkóphasználat, metszetkészítés, érdekes kísérletek, ismerkedés az eszközökkel, gyűjtés terepen, talajvizsgálati módszerek, természetes anyagok felhasználásával, kosárfonás, termés bábuk, papírmasé készítése.

Ellátás: ebéd.

Ajánlott életkor: 10-14 év

Részvételi díj: 15.000 Ft/fő

Jelentkezés: a részvételi díj előlegének (50%) befizetésével válik érvényessé, személyesen, postai úton vagy átutalással (11735005-20089247).

Elérhetőségek: tel.: Kosznai Norbert (20/9713317), e-mail: csemete@csemete.com, honlap: www.csemete.com