KÉPzeld el a jövő élelmiszerét! – Nemzetközi fotóverseny értékes nyereményekkel

KÉPzeld el a jövő élelmiszerét! – Nemzetközi fotóverseny értékes nyereményekkel

Mutasd meg, hogy milyennek képzeled el az olyan élelmiszert, ami méltányos körülmények között készült és "zöld”! Küldj képet nemzetközi fotópályázatunkra és nyerd meg az értékes fődíjat!


Mindannyiunknak van kedvenc étele és mindenki szereti a finom ennivalót. A szupermarketek hatalmas választékot kínálnak mindenféle finomságból, a valaha volt legalacsonyabb árakon. Ennek a vevői paradicsomnak az árnyékos oldalán azok a fejlődő országbeli és európai emberek vannak, akik megtermelik vagy előállítják az élelmiszereinket és nagyon nehezen keresik meg kenyerüket. Több termék oly módon készül, hogy károsítja a környezetet. Itt az idő, hogy az élelmiszereket fenntarthatóbbá tegyük! Hogyan?

Míg kampányunk arra szólítja fel az üzleteket, hogy változtassanak a beszállítói rendszerükön, a fogyasztóktól azt kérjük a fotóverseny kapcsán, hogy osszák meg velünk, milyennek képzelnek el egy jobb világot és egy sokkal fenntarthatóbb kereskedelmi rendszert.

A projekt keretében kerül megrendezésre egy fotóverseny, amelyre nagyszámú magyar pályamunkát várunk 2015. augusztus 31-ig. A beküldött képekre szavazni is lehet, a legtöbb szavazatot kapó 20 pályamű jut be a döntőbe.

A verseny fődíja egy hétvégi városlátogatás a Milánói Világkiállításra, két fő részére. A legjobb magyar fotó beküldője pedig egy fotós hétvégén vehet részt október 23-25-én "A darvak nyomában" Hajdúböszörményben, a Zöld Kör szervezésében. A legjobb képeket ezen kívül egy fotókiállításon és egy katalógusban mutatjuk be Európa-szerte.

Milyen képeket keresünk?

Légy kreatív! Alkoss élelmiszerekből képet! Keress kreatív ötleteket arra, hogyan lehet az élelmiszer környezetbarátabb! Vagy egyszerűen követelj egy fenntarthatóbb élelmiszeripart egy ötletes felvétellel!

Bővebb információ:

http://supplychainge.org/fotoverseny/