Találkozzunk Tokajban, a Zöld OT-n!

Találkozzunk Tokajban, a Zöld OT-n!

2015. április 24-26. között Tokajban kerül megrendezésre a Környezetvédő és Természetvédő Civil Szervezetek 25. Országos Találkozója, azaz a Zöld OT!


Idén megújult szerkezettel, új formával és tartalommal, családbarát környezetben, különleges és egyedi programokkal várnak mindenkit a szervezők. Számtalan előadóval, tartalmas szakmai programokkal, újfajta módszerek tárházával találkozhatunk most tavasszal Tokajban.

Pénteken fiataloknak szóló, alapozó szakmai programommal és tokaji kirándulásokkal indul a találkozó, majd nyílik az Open Space, ami a három nap közös gondolkodásának tere lesz. Vacsora közben Élőkönyvtár keretében várják a delegáltak az érdeklődőket, míg este kiemelt szimpóziumok kerülnek terítékre. A program belenyúlik az éjszakába, hála az éjjeli pillangóknak, a gerillakertészek akciójának és a filmfesztiválnak.

A programok mellett péntek déltől vasárnap délig Hangulatkert büfé működik majd a kollégium udvarán, a regisztráció mellett pedig olyan emlékeket hagyhat mindenki, mint a videóüzenet vagy a fotósfal.

Szombaton délelőtt Zöld fesztivál keretében kinyitják az OT-t, Tokaj főterén és a város számos pontján megmutatjuk magunkat. Az egyesületek standokkal várnak mindenkit, emellett koncertek és olyan érdekes programok várják az érdeklődőket, mint a Helyi termék vásár, a Családlátogatás, a Fair trade kávézó. A fesztivállal párhuzamosan előadások, kiállítások, bemutatók, valamint egyéb szakmai és szabadidős programok is lesznek.

Szombat délután az Országos Találkozó két nagy szakmai programja fogja össze az embereket. A szakmai plenáris témája a magyar természetvédelem jelenlegi helyzete, míg új módszerünk az Open Space a "Merre tovább Zöldek?” témában várja a résztvevőket.

Vacsora mellett minőségi borkóstolással várja az érdeklődőket a Paulay borház, vacsora után pedig szekciók, workshopok, zöld mulatság és Ki mit tud? várja a lazítani vágyókat.

Vasárnap is érdekes programokkal marasztalnak minden érdeklődőt ebédig. Délelőtt a szekciók állásfoglalása és az open space után a Fiataloké a szó! zárja az OT programját, amelyek mellett és után az érdeklődők kenu-, kerékpár- és gyalogtúrán vehetnek részt.

Jöjjön el, találkozzunk, ismerjük meg egymást és tanuljunk egymástól!

Részletesebb információ és regisztráció: http://zoldcivil.hu/orszagos-talalkozo/