Mit KAPhatnak a kunhalmok és a barázdabillegetők?

Mit KAPhatnak a kunhalmok és a barázdabillegetők?

A Magyar Természetvédők Szövetsége Közös Agrár Politika (KAP) "zöldítése" témában rendezvénysorozatot hirdet.

A Közös Agrárpolitika (KAP) céljai között ma már nemcsak a megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszer előállítása szerepel, hanem egyre hangsúlyosabban jelenik meg a természeti értékek megőrzése, a vidéken élők, gazdálkodók megélhetésének biztosítása és a lakosság egészséges élelmiszer való ellátása is. Természetvédőként üdvözöljük ezt az irányt, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy a gazdálkodás milyen hatással van környezetére, eltűnnek-e vagy sem a gazdálkodáshoz köthető állat- és növényfajok, szennyeződnek-e a vizek a műtrágya- és vegyszerhasználattól. Természetesen annak is örülünk, ha környékünkön friss, jó minőségű élelmiszert tudunk vásárolni, melyből egészséges ételt készíthetünk.

A KAP „zöldítése” arra ösztönzi a gazdákat, hogy folytassanak változatosabb növénytermesztést, tartsanak fenn gyepeket és olyan területeket (pl. mezővédő erdősáv, mezsgye, kunhalom, vizes árok), amelyek hozzájárulnak a természeti értékek megóvásához, a vízminőség javulásához, a tájkép megőrzéséhez.

Rendezvénysorozatunk ezek fontosságára hívja fel a figyelmet, ahol kiadványokkal, játékokkal várjuk az érdeklődőket az alábbi helyszíneken és időpontokban:

 

Március 21. Nagymaros Fő tér

Március 26. Vác, Püspöki Palota kertje

Április 9. Ónód, Ónódi vásár

Április 17-19. Gyula, Kisüsti Pálinka Fesztivál

Április 18. Nyíregyháza, Megyeháza

Április 19. Budapest, Pálvölgyi Kőfejtő, Föld Napja

Április 24-26. Hódmezővásárhely, XXII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

Április 24-26. Tokaj, Országos Találkozó

Április 25. Hortobágy, Szent György –napi Kihajtási Ünnep