Klímaőrjárat Ferencvárosban

Klímaőrjárat Ferencvárosban

A Magyar Természetvédők Szövetsége KLÍMAŐRJÁRAT címmel 3 fordulós vetélkedőt hirdet, középső-ferencvárosi iskolák tanulói számára, amely 2014. október 1-től 2014. november 8-ig tart. A vetélkedő során a diákok játékos formában ismerkednek meg a természetvédelem, éghajlatváltozás és fenntartható fejlődés legfontosabb kérdéseivel.


A vetélkedőre 10-18 éves (általános- vagy középiskolás) diákok jelentkezését várjuk, IX. kerületi középső-ferencvárosi iskolákból. A diákok egyénileg jelentkezhetnek, iskolájuk, nevük, életkoruk és a vetélkedő kapcsolattartására használható e-mail címük megadásával, melyeket kérünk a klimaorjarat2014@mtvsz.hu email címre elküldeni. A jelentkezés elfogadásáról minden regisztráló diáknak megerősítést küldünk. Az első forduló anyagát a sikeres regisztrációt követően, a jelentkezési határidő letelte után küldjük meg e-mailen.

Jelentkezési határidő: 2014. szeptember 30.

A vetélkedő menete

A diákok 3 fordulón keresztül mérik össze tudásukat. A környezetvédelemhez köthető, izgalmas kvíz kérdéseket e-mailben kapják meg, a válaszokat is Interneten kell visszaküldeniük. A kapcsolattartás e-mailben történik.

Értékelés, jutalom

Az értékelést a Magyar Természetvédők Szövetsége szakemberei és környezeti nevelői végzik. A fordulónkénti rész-eredményeket és az összesített eredményt egy alkalommal, november 5-én kapják meg a résztvevő diákok. A Klímaőrjárat vetélkedő legjobb eredményt elért diákjai kerékpárt (I. helyezett), rollert (II. helyezett) illetve görkorcsolyát (III. helyezett) nyernek. A vetélkedő minden résztvevőjét oklevéllel jutalmazzuk. Az ünnepélyes díjkiosztóra november 8-án a Ferencvárosi Művelődési Központban kerül sor, melyre valamennyi résztvevőnek meghívót küldünk és mindenkit szeretettel várunk!

 Bővebb információ kérhető Kis Klára programfelelőstől a klara@mtvsz.hue-mail címen vagy telefonon a Magyar Természetvédők Szövetsége 1/216-7297-es irodai számán.
A vetélkedőhöz sok sikert kívánunk!

A vetélkedő ütemezése

2014. szeptember 30. Jelentkezés határidő

2014. október 10. Az első forduló beérkezési határideje/ Második forduló kiküldése

2014. október 20. Második forduló beérkezési határideje/ Harmadik forduló kiküldése

2014. október 30. Harmadik forduló beérkezési határideje

2014. november 5. Eredmények kihirdetése

2014. november 8. Ünnepélyes díjkiosztó


A program a „Szociális városrehabilitáció Ferencvárosban, József Attila Terv I. ütem” című városrehabilitációs projekt keretében az Európai Unió támogatásával valósul meg.