Nyári programajánló 2014

Nyári programajánló 2014

Itt a nyár! Pihenjen, töltődjön fel, szerezzen új élményeket. A természetjárást, túrázást, nyári kaland táborokat nem lehet elég korán kezdeni. Tagszervezeteink érdekes, színes programokkal, nyári táborokkal várják országszerte a kikapcsolódni vágyókat.



Vágyik valami újra? Egy helyre, ahol újra felfedezheti a természet szépségeit? Hajdúböszörményi tagszervezetünk, a Zöld Kör egész nyáron izgalmas vadvízi kenutúrákkal várja a Bodrog folyón a természetbarátokat. A túrákról bővebben a www.bodrogtura.hu oldalon tájékozódhat.
Természetvédelmi, természetismereti táborokban venne részt? Érdekelné egy hortobágyi madármegfigyelő túra? Ne habozzon, a csatlakozási lehetőségekről www.zoldkor.net oldalon olvashat.

Járt már Bugacon? A szegedi CSEMETE Egyesület a hagyományos bugaci természetismereti tábora mellett a természetjárást kedvelőket a kék túra keretében Kemenesaljára és a Kőszegi-hegységbe invitálja, megrendezésre kerül fotós táboruk, valamint akár családostul Erdélybe, vagy a vadregényes Albániába lesz lehetőség velük együtt a nyár folyamán elkalandozni. Az egyes táborok kiírásának részletei a www.csemete.com oldalon megtalálhatók.

A vásárosnaményi Természetbarát Diákkör és a Beregi Természet- és Környezetvédelmi Egyesület 2014-ben is megrendezi hagyományos nyári, nomád, természetkutató, természetvédelmi táborát. Programjaikról részletes leírást talál honlapjukon: www.termeszetbaratok.freeweb.hu


Az E-misszió Egyesület nyári kerékpáros tábora Márokpapiból indul. Csillagtúraszerűen járja be a Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet legszebb tájait, kultúrtörténeti nevezetességeit. Az élővilág felfedezésével és számos élménygazdag programmal nyújtanak színes kikapcsolódást a nyári szünetre.

Felnőtteknek és családoknak gyógynövény ismereti hétvégét ajánlanak hasznos nyári időtöltésként.
Programjaikról bővebben a www.e-misszio.hu oldalon olvashat.

Érdekelik az erdei vadak, madarak, a patakban élő sosem látott állatok? Szívesen kóstolna ehető erdei növényeket? Szeretne meredek szurdokvölgyekben, lankás legelőkön, hegytetőkön, vadregényes ártéren csatangolni? Magosfa Alapítvány Természet és Klíma Táborába várja a gyerekeket Kismaros-Börzsönyligeten, csoportok számára vezetett ökotúrákat ajánlanak, hogy együtt élvezzék a természet szépségeit. Jelentkezési lehetőségekről a www.magosfa.hu oldalon talál információt.


Ismerje meg Aggtelek és környéke természeti értékeit! A felsőtelekesi hagyományőrző táborban és erdei iskolában szeretettel várnak minden érdeklődőt. A programokról bővebben a www.sites.google.com/site/felsotelekesitabor oldalon tájékozódhat.



Szervezzen magának egy felejthetetlen nyári kalandot a természet lágy ölén, és ismerje meg, hogyan működik egy ökofalu. Összegyűjtöttük és bemutatunk néhány érdekes helyszínt. Vegye fel velük direktben a kapcsolatot és érdeklődjön a nyári lehetőségekről! www.okoklikk.hu/oko-wellness


Éljen a helyi lehetőségekkel! A Nyitott szemmel Magyarországon eseménysorozat keretében a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért Egyesület a nyár folyamán számos nyugat-dunántúli fesztiválon a kicsiket játszóházzal, természetes anyagokból készült játékokkal, a nagyobbakat és a játékos kedvű felnőtteket totóval és nyereményekkel várja. További részletek: www.tff.hu/index.php/nyitott-szemmel-2014