Tükörben a világ - interaktív kiállítás

Tükörben a világ - interaktív kiállítás
A "Biológiai sokféleség napja" alkalmából rendezett környezeti nevelési utazó kiállítás május 20-tól június 3-ig látható Nagybajomban.
„A változatosság gyönyörködtet!”
A Cicero mondását inspirációul hívó kiállítás egy izgalmas interaktív környezeti nevelési kísérlet a Kadarkúti Kistérség Gyerekesély projektjének megvalósításában. A kiállítás a biolgóiai sokféleséget, és a sokféleség fenntartásának fontosságát és a fenntarható fejlődést mutatja be játékos, figyelem felkeltő formában. "Földünkön sokmillió faj él, s ez a sokaság és változatosság tette lehetővé, hogy az élet mindeddig fennmaradjon. Az élővilág sokféleségét a környezet átalakítására irányuló drasztikus emberi tevékenységek súlyosan veszélyeztetik, s ennek következménye már eddig is több tízezer faj eltűnéséhez vezetett."
tükörben a világ

 A nagybajomi Művelődési Házban életre kelő, térítésmentesen látogatható színes, kacskaringós tárlat számtalan installációval és játékkal gondolkodtatja el a látogatót, hogy a jövőt, az élhető Földet hogyan és miért is tesszük kockára - ma.

  • Időpont: 2014. május 20 – június 3.
  • Helyszín: Nagybajomi Mesevár Óvoda és Bölcsőde
  • Cím: 7561 Nagybajom, Fő utca 48.
  • Ünnepélyes megnyitó: 2014. május 20. 14 óra
  • Nyitva tartás: hétfő-péntek: 08.00-18.00; hétvége: 11.00-18.00

A kiállítást ingyenesen lehet megtekinteni a nyitva tartási idő alatt, csoportoknak előzetes regisztráció esetén tárlatvezetéseket biztosítanak

A kiállításról:

A kiállítás főszervezője a Kadarkúti-Nagybajomi Többcélú Kistérségi Társulás, akik az Európai Unió támogatásával valósítják meg TÁMOP-5.2.3.A-12/1-2012-0002 jelű, „Összefogás a Kadarkúti-Nagybajomi Kistérség gyerekeinek jövőjéért” c. komplex, térségi összefogásra épülő integrált fejlesztési projektjüket. Az előző állomáson, Kadarkúton már közel 1000 látták a kiállítást.