Ne PAKSolják el a jövőnket! Tiltakozz a moszkvai szerződés ellen!

Ne PAKSolják el a jövőnket! Tiltakozz a moszkvai szerződés ellen!
A paksi bővítés minden idők legdrágább hazai beruházásaként növelné az ország orosz energiafüggőségét. Csatlakozz az aláírásgyűjtéshez és gyere el a szombati civil tüntetésre!

Küldj egy emailt a parlamenti képviselőknek! Az email küldés módját megtalálod a következő honlapon:
www.pakskontroll.hu

Gyere el február elsején 15:30-ra Budapestre, a József nádor térre, ahol a civil zöld szervezetek pártpolitika-mentes demonstrációt tartanak az ügyben!
https://www.facebook.com/events/425548587576916

A magyar kormány szakmai és társadalmi vita lefolytatása nélkül döntött a legalább 4000 milliárd forintos paksi atomerőmű bővítésről, amely orosz hitelből valósulna meg.
Az újabb blokkok megépítésével
- elfogadhatatlan nagyra nőne hazánk egyoldalú orosz energiafüggése,
- a befektetett összeg megtérülése csak jóval magasabb energiaárak vagy adóterhek mellett lenne lehetséges,
- a beruházás elszívná a forrásokat a korszerűbb és fenntarthatóbb energiahatékonysági és megújuló energiás beruházásoktól, ráadásul azokhoz képest gazdasági és munkahely-teremtési szempontból is kedvezőtlenebb hatású.

Nincs ok sietségre, a legöregebb jelenlegi paksi blokk is még 2032-ig működhet. Ezért még az egyébként atomenergia-párti szakértők közt is sokan felháborítónak tartják ezt az erőltetett döntést.

Ha majd egyszer unokád megkérdezi: "hol voltál Nagyi/Nagyapa, amikor elzálogosították az életemet?" - mit fogsz válaszolni neki?

És mennyire felkészültek a parlamenti képviselők a paksi szavazás előtt? Nézd meg a saját szemeddel!