Mentsük meg együtt a kishantosi biogazdaságot!

Mentsük meg együtt a kishantosi biogazdaságot!
A Greenpeace és az MTVSZ közös felhívása a hazánkban páratlan biogazdaság megőrzése érdekében. Csatlakozz Te is Kishantos megmentőihez!
Az 1992 óta működő Kishantosi Vidékfejlesztési Központ a biogazdálkodás és az ehhez kapcsolódó népfőiskolai oktatás hazai fellegvára – volt mindeddig. A 21 éven át dolgát csendben és hatékonyan végző, méregmentes gazdálkodást folytató, tudását évente több száz magyar gazdálkodóknak ingyen átadó központ a nyilvánosság nagy része előtt csak az elmúlt hónapokban vált ismertté. Sajnálatos módon épp a biogazdaság elvi végét jelentő, vitatott kivitelű pályáztatás kapcsán.

Amint az mára már köztudott, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet pályázatán nem a helyi vagy családi gazdálkodók nyertek.

Biogazdaság

A Kishantos megmentéséért hónapok óta folyó küzdelemben vannak már pozitív előrelépések: az alapvető jogok biztosa és a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesének állásfoglalása egyértelműen a Kishantos által óvott értékek megőrzése mellett teszi le a voksát. A területet a további fellebbezések és döntések meghozataláig önkéntesek őrzik – egyelőre sikerrel. De a biogazdálkodást megmentő igazságszolgáltatásig még hosszú az út.

Csatlakozz Te is Kishantos megmentőihez! Akár magánszemélyként, akár szervezeted nevében!

Aláírásod most 452 hektárnyi méregmentes földterületet menthet meg!
Írd alá a nyílt levelet!

További részeletek és fejlemények