1% - Ne felejtse!

1% - Ne felejtse!
Mi csak a személyi jövedelemadója 1%-át kérjük!

Magyar Természetvédők Szövetsége

Adószám: 19014654-2-43

Cserébe mi 100%-os erőbedobással fogunk dolgozni a biológiai sokféleség megőrzésén!

Tegyen Ön is egy lépést az élhetőbb földért!

 


A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) több mint 100 hazai környezet- és természetvédő szervezet közössége. Fő célunk a természet egészének a védelme és a fenntartható fejlődés elősegítése.

Napjaink egyik legfontosabb kihívása szembenézni a biológiai sokféleség pusztulásával. Tagszervezeteinkkel együtt egész Magyarországon növeljük a lakosság és a döntéshozók ismereteit, előadásokkal, konferenciákkal, kiállításokkal és kiadványokkal, mert hiszünk benne, hogy csak egy élőhelyben, fajokban és genetikailag gazdag, azaz biológiailag sokféle földi rendszer képes biztosítani egészséges életünket.

Az Ön 1%-a is hozzájárul, hogy felelősséggel és aktívan tegyünk természeti értékeink megőrzéséért!

Együtt megsokszorozhatjuk erőnket! Tegyen egy lépést ma Ön is!

EGY ÉLHETŐBB FÖLDÉRT TESSZÜK:

Vissza a természetbe!

Támogatjuk tagszervezeteink munkáját a biológiai sokszínűség megőrzése érdekében. Lobbizunk, hogy a természetvédelem beépüljön a kormánystratégiába, és teret kapjon a kampányokban.

Felmérjük természeti értékeinket és programokat indítunk ezek megszerettetésére.

Jogot formálunk a tiszta élelemre!

Nemzetközi testvérszervezetünkkel, a Föld Barátaival közösen lépünk fel Európában, hogy megmaradjon Magyarország génmódosítás-mentessége.

Olyan földtörvényért küzdünk, amely a magyar földet magyar kézben tartja.

Célunk, hogy a mezőgazdaság természetmegőrző legyen, és az így megvédett talajminőséggel tiszta élelmiszert termelhessünk.

Megállítjuk a káros beruházásokat!

Útjába állunk olyan beruházásoknak, amelyek nem fenntarthatóak, és károsítják a természet sokszínűségét, egységét.

 

Energiát adunk!

Energiaszövetkezetek létrejöttét szorgalmazzuk, és az energiatakarékos beruházásokat ösztönözzük. Célunk, hogy az Eu-alapokból több pénz jusson megújuló energiás beruházásokra, pl. lakásszigetelésre, és hogy ennek a törvénykezési háttere is erős legyen.


Ne feledje, minden 1% számít! Minden lépéssel közelebb kerülünk céljaink eléréséhez!

Adójának 1 %-áról a következő módon rendelkezhet:

1. Külön borítékban elhelyezett rendelkező nyilatkozattal

Töltse ki rendelkező nyilatkozatát az alábbiak szerint:
Magyar Természetvédők Szövetsége
adószám: 19014654-2-43
vagy töltse le rendelkező nyilatkozatát innen: 1_szazalek_rendelekezo_nyilatkozat.doc

A kitöltött nyilatkozatát tegye szabványos borítékba (normál postai levélboríték), melyre írja rá NEVÉT, CÍMÉT ÉS ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT, majd a borítékot lezárva, a ragasztáson keresztülírva írja alá! Az így elkészített borítékot adóbevallásával egy borítékban adja postára, vagy adja át munkáltatójának.

2. Rendelkezés az adóbevallási nyomtatványon

Lehetőség van arra is, hogy az SZJA bevallási nyomtatványgarnitúra részét képező "perforált” íven nyilatkozzon az 1%-ról. Ezt a rendelkezést az adóhatóság választja majd le a perforálás mentén, az adózónak nem kell letépnie és külön borítékba helyeznie. Mindkét esetben jelezni kell a bevallási nyomtatványon, hogy rendelkezett az 1%-ról. Ha Ön elektronikus adóbevallást készít, kérjük, akkor se feledkezzen meg adója 1%-ának felajánlásáról!

A rendelkező nyilatkozatok beadási határideje:

  • 2013. február 15. egyszerűsített adóbevallást választók (de az 1%-os nyilatkozat utóbb is elküldhető 2013. május 21-ig!)
  • 2013. május 21. önadózók

Aki a munkáltatójának adja le a nyilatkozatát, annak a munkáltató által kijelölt időpontig kell odaadnia a nyilatkozatot, de idén is igaz, hogy ha valaki ezt elfelejti, vagy kicsúszik valamelyik határidőből, akkor május 21-éig bárki elküldheti egy külön borítékban is a nyilatkozatot.

Köszönjük, hogy osztozik velünk a felelősségben és ránk bízza személyi jövedelemadójának 1%-át!

SZÁMÍTUNK ÖNRE!

Ha igazán hosszú távon gondolkodik, akkor kövesse nyomon a környezetvédelmi híreket, olvassa webes oldalainkat, írja alá petícióinkat, és keressen fel bennünket vagy tagszervezeteinket! Szívesen látjuk Önt önkénteseink sorában is!

További adományozási lehetőségek: www.mtvsz.hu/tamogatas

Adószámunk: 19014654-2-43
Bankszámlaszámunk: 11709002 – 20120887