XXII. Gömörszőlősi Paraszt-Wellness

XXII. Gömörszőlősi Paraszt-Wellness
Maratoni paraszt-wellnesst szervez Gömörszőlősön október 18-22-ig a faluban ténykedő Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány, melyre szeretettel várják a „hosszútáv-kapálókat” és a „kecsketrágya-csákányozós” vegyes váltókat a szokott helyszínen. Mivel az idén az alma a szilvánál nagyobb mennyiségben termett, a főprogram az almaszüret lesz, és a résztvevőknek talán még egy kis almachips aszalásra is lesz lehetőségük.

A szokásokhoz híven csütörtökön várják az érkezőket, akik péntek kora reggel kezdenek munkának, és hétfőig maradnak (szerdáig munkaszünet van), a legelszántabb forradalmárok, pedig maradhatnak akár egy egész napos keddi kirándulásra.

További programok: trágyacsákányozás, fahasogatás, a biokert patakjának tisztítása, komposztforgatás, kecskelegeltetés, almaszüret, valamint a gyümölcsösben kaszálásra és bozótirtásra lesz szükség.

Fontos tudnivaló, hogy mindenkinek ki kell fizetnie a rá eső rezsit, ami maximum 3-4000 forint lesz a teljes hétvégére. A leutazást részben telekocsik szervezésével oldják meg, így a wellness szervezői arra kérik az autóval érkezőket, hogy jelezzék ezt, annak érdekében, hogy az autó nélküliek is eljuthassanak a helyszínre.

Érkezés: 2012. október 18. csütörtök délután,
Távozás: 2012. augusztus 22. hétfő délután, fanatikusoknak kedd délután.

További tudnivalók itt.
Jelentkezés itt.