Nyári természetvédelmi táborok a Kerekerdő Alapítványtól

Nyári természetvédelmi táborok a Kerekerdő Alapítványtól
Ötféle változatos táborajánlót kínál a Kerekerdő Alapítvány.

Süni tábor (20. jubileumi tábor)

Természetvédelmi tábor a Vas-hegyen, Felsőcsatáron (bentlakásos tábor) június 23-29.
A Kerekerdő Alapítvány huszadik alkalommal szervezi meg táborát elsősorban 9-14 éves diákok számára. A tábor a Vas-hegy és a Pinka-szurdok természeti értékeinek bemutatásán keresztül vezeti be a gyerekeket a növények, a madarak, az ízeltlábúak, a kőzetek, gyógynövények és a gombák világába. A kiscsoportos természetismereti foglalkozások mellett túrák, terepi vizsgálatok, vetélkedők, sok játék, kézműves foglalkozások színesítik a programot. Olyan gyermekek jelentkezését várjuk, akik szeretnek túrázni, kirándulni, minél többet szeretnének tudni a természetről. A tábor bázisa a Felsőcsatári Gyermeküdülő. Részvételi díj: 22 000 Ft/fő, melyből több esetben jelentős kedvezményt adunk.

Szőcei szénagyűjtő tábor (22. éve)
Természetvédelmi tábor az Őrségben (félnomád tábor) augusztus 5-10.
A félnomád tábort huszonkettedik alkalommal szervezi meg a Kerekerdő Alapítvány, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság támogatásával, a híres szőcei tőzegmohás közelében. A táborba, elsősorban 11 évesnél idősebb, tábori tapasztalatokkal rendelkező diákokat várunk. Természetismereti foglalkozások (madarászat, botanika, hüllők, kétéltűek, ízeltlábúak) és természetvédelmi munkák (szénagyűjtés, aranyvesszőírtás, stb.) és kézműves foglalkozások, vetélkedők adják a tábor programját. Elhelyezés sátrakban, alvás hálózsákban. Részvételi díj: 20 000 Ft/fő, melyből több esetben jelentős kedvezményt adunk.


NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOROK

Pajta tábor (15. éve)
Kézműves és természetismereti napközis tábor a Vasi Múzeumfaluban
I. turnus: június 18-22., II. turnus: június 25-29., III. turnus július 2-6., IV. turnus július 9-13.
A Kerekerdő Alapítvány a Vas Megyei Múzeumok Igazgatóságával együttműködve, tizenötödik éve szervezi meg napközis táborát a Vasi Múzeumfaluban. Várjuk elsősorban azoknak a 7-10 éves kisiskolásoknak (és bátor óvodásoknak) a jelentkezését, akik szívesen töltenének el egy, vagy több hetet ódon falusias környezetben. Öt-öt napon keresztül játékos természetismereti programok lesznek a környező zöld területeken (madarászkodás, tücskörészés, stb.), délutánonként kézműves foglalkozások sorjáznak (nemezelés, agyagformázás, gyöngyfűzés, növényszövés, csuhézás, fafaragás, fonási technikák, bőrművesség, stb.) Megismerkedhetnek a gyerekek a falu kertjével és háziállataival, régi eszközökkel, szokásokkal, dalokkal, táncokkal. Lehet íjászkodni és lovagolni is. Részvételi díj: 18 000 Ft/fő/turnus, melyből több esetben jelentős kedvezményt adunk.

Apród tábor
Történelmi játszó tábor a szombathelyi Ferences Kertben (napközis tábor) Július 9-13.
Második alkalommal rendezzük meg a különböző történelmi korokkal, Szombathely múltjával, történeti hagyományaival, néprajzi örökségével foglalkozó napközis táborunkat a Történelmi Témaparkban. Várjuk azoknak a 7-12 éves diákoknak a jelentkezését, akik örömmel vennének részt egy játékos időutazáson, szívesen ismerkednének a régészet rejtelmeivel, a múzeumok kincseivel, városunk történelmével, több száz éves népi játékokkal és szívesen kipróbálnák régmúlt korok kézműves díszítő, tárgyalkotó technikáit, harci eszközeit és nem riadnak vissza egy kis hadijátéktól sem. A tábor bázisa: a szombathelyi Ferences Kert (Történelmi Témapark) A programok 9-17 óra között zajlanak, de a korábban érkezőket is fogadják a szervezők. Részvételi díj: 18 000 Ft/fő, melyből több esetben jelentős kedvezményt adunk.

Cirbolya tábor
Természetismereti napközis tábor a Kámoni Arborétumban
I. turnus: augusztus 13-17, II. turnus: augusztus 27-31.
Mintegy tíz éves szünet után hirdetünk újra napközis tábort a megújult Kámoni Arborétumban. Várjuk azokat a 7-10. diákokat, akik szeretnének többet tudni a természetről, szívesen megismerkednének a fákkal, gombákkal, virágokkal, madarakkal, lepkékkel, bogarakkal. Ehhez kiváló közeg Magyarország egyik legjelentősebb gyűjteményes kertje, mely Szombathely legnagyobb zöld szigete.
A tábor bázisa: a Kámoni Arborétum (Ökoturisztikai Látogatóközpont). A programok 9-17 óra között zajlanak, de a korábban érkezőket is fogadják a szervezők. Részvételi díj: 18 000 Ft/fő, melyből több esetben jelentős kedvezményt adunk.

További információ:
A Kerekerdő Alapítvány honlapján.
Ökocella, a Kerekerdő Alapítvány Környezet és Természetvédelmi Központja
9700 Szombathely, Kőszegi u. 3. (hátul az udvarban),
Nyitva tartás: H-P 9.00-16.00
tel.: 94/505-203; e-mail: kerekerdo@invitel.hu