1%, az egyetlen Földért!

1%, az egyetlen Földért!
Legyél Te is Földgondnok! Támogasd jövedelemadód 1%-ával a Magyar Természetvédők Szövetségét!
Adószámunk: 19014654-2-43

Kedves Földlakó!

Örömmel tájékoztatunk, hogy számunkra Te vagy a legalkalmasabb jelölt arra, hogy a Föld gondnokává lépj elő.

Hogyan lesz valaki Földgondnok?

Először is felelősséggel gondozza szomszédságát, azaz azt a Földterületet, amelyre most is személyes hatással bír. Például összeszedi a szemetet, takarékos izzót használ otthon és munkahelyén, biciklivel jár, vagy fenntartható technológiákat épít be a házába.

Másodszor: összefog a többi Földgondnokkal. Ehhez csak annyit kell tennie, hogy személyi jövedelemadójának 1%-ával támogatja a Magyar Természetvédők Szövetségét, amely Magyarország területének 100%-ára terjeszti ki a felelősségteljes gondoskodást, és olyan területeken is befolyással bír, ahová az egyén keze nem érhet el.

Mit kapsz cserébe?

Lakható, élhető Földet. Tápláló és nem mérgezett ételt. Friss levegőt. Csivitelő madarakat. Tisztaságot, és a jó érzést, hogy maradandó jót teszel a környezetedért.

Miért kihagyhatatlan ez az ajánlat?

A Magyar Természetvédők Szövetsége 116 hazai környezet- és természetvédő szervezet közössége. Fő célunk a természet egészének a védelme és a fenntartható fejlődés elősegítése. Szeretnénk megmutatni az embereknek a környezetükben megtalálható természeti csodákat, és hogy miként lehet egyszerre élvezni és óvni is ezeket az értékeket.

De azt is tudjuk, hogy ma már többre van szükség. A társadalom és a gazdaság rendszerébe kell beprogramozni a környezettudatos gondolkodást. Ezért kezdeményeztük például, hogy a törvényhozás olyan, minden egyénre kiterjedő kötelességeket emeljen be az Alkotmányba, mint az élet minden formájának tisztelete, a természeti erőforrások fenntartható használata, a nem anyagi értékek megőrzése, az egészség lehető legteljesebb, önakaraton múló megőrzése, valamint a megelőzés és elővigyázatosság elvének alkalmazása.

Az emberi faj további létezése érdekében minden egyént felelősség és kötelezettség terhel bolygónkkal és annak törékeny élővilágával szemben, melybe az ember is beletartozik. Jó lenne, ha minél többen válnának Földlakókból a Föld gondnokaivá.

Ha Te is alkalmasnak találod magad a feladatra, akkor kérünk, támogasd személyi jövedelemadód 1%-ával a Magyar Természetvédők Szövetségét!

Ha igazán hosszú távon gondolkodsz, és egynél nagyobb százalékban kívánsz részt venni a Földgondnoki feladatokból, akkor kövesd nyomon a környezetvédelmi híreket, olvasd weboldalunkat, írd alá petícióinkat, és keress fel bennünket vagy tagszervezeteinket! Szívesen látunk Téged önkénteseink sorában is!


Üdvözlettel

dr. Farkas István

ügyvezető elnök

ui.: Köszönjük, hogy osztozol velünk a felelősségben és ránk bízod személyi jövedelemadód 1%-t. Mindent megteszünk, hogy Magyarország 100%-a érezhesse döntésed pozitív hatását.

Adód egy 1 %-áról a következő módon rendelkezhetsz:

1. Külön borítékban elhelyezett rendelkező nyilatkozattal

Töltsd ki rendelkezõ nyilatkozatod az alábbiak szerint:
Magyar Természetvédõk Szövetsége
adószám: 19014654-2-43
vagy töltsd le rendelkezõ nyilatkozatod innen:
1_szazalek_rendelekezo_nyilatkozat.doc

A kitöltött nyilatkozatot tedd szabványos borítékba (normál postai levélboríték), melyre írd rá NEVED, CÍMED ÉS ADÓAZONOSÍTÓ JELED, majd a borítékot lezárva, a ragasztáson keresztülírva írd alá! Az így elkészített borítékot adóbevallásoddal egy borítékban add postára, vagy add át munkáltatódnak.

2. Rendelkezés az adóbevallási nyomtatványon

Lehetõség van arra is, hogy az SZJA bevallási nyomtatványgarnitúra részét képezõ "perforált” íven nyilatkozz az 1%-ról. Ezt a rendelkezést az adóhatóság választja majd le a perforálás mentén, az adózónak nem kell letépnie és külön borítékba helyeznie. Mindkét esetben jelezni kell a bevallási nyomtatványon, hogy rendelkeztél az 1%-ról. Ha elektronikus adóbevallást készítesz, kérünk akkor se feledkezz meg adód 1%-ának felajánlásáról!

A személyi jövedelemadó bevallás és az 1%-os felajánlás benyújtásának határideje:

1. Ha egyéni vállalkozó vagy, valamint, ha adóhatósági adó megállapítást kérsz: 2012. február 15.
2. Minden más esetben: 2012. május 20.

Adószámunk: 19014654-2-43
Bankszámlaszámunk: 11709002 – 20120887