Panasztételi lehetőségek és az elszámoltathatóság – konferencia meghívó

Szeretettel meghívjuk Önt a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Közép-Kelet Európai Bankfigyelő Hálózat közös rendezvényére, melynek címe: "Panasztételi lehetőségek és az elszámoltathatóság kérdésköre a közpénzek felhasználásával finanszírozott projektek során".
A kétnapos rendezvény fő vonala és témája a következőképpen fogalmazható meg:
"A panasztételi lehetőségek és az elszámoltathatóság a demokratikus rendszerek velejárói, amelyek többek között az információhoz való hozzáférést, a környezet és az emberi jogok védelmét, valamint az intézmények saját belső politikáiknak és a jogszabályoknak való megfelelést jelentik. Amennyiben a civil szervezetek megfelelően használják ki ezt a lehetőséget, úgy hatékonyan tudnak fellépni a társadalmi érdekek védelme érdekében."
 
A rendezvény első napján (november 18., csütörtök) angol nyelven folyik majd a konferencia és elsősorban a területen dolgozó szakértőket, illetve a témában otthonosan mozgó civileket várunk. A második napon (november 19., péntek) elhangzó előadások a terület iránt érdeklődő, illetve a területen dolgozó, de még több információra, sikeres gyakorlati lépéseket megismerni vágyó résztvevők igényeire fókuszálnak majd. Ezen a napon lesznek angol és magyar nyelvű előadások is, azonban szinkrontolmács biztosításával reméljük egyetlen érdeklődő sem fog emiatt távol maradni a rendezvénytől.

Időpont: 2010. november 18-19.
Helyszín: Ramada Hotel Budapest, 1094 Budapest, Tompa utca 30-34.
A részvétel ingyenes, de a mellékelt dokumentumokban leírtak szerint történő regisztrációhoz kötött (mind a két napra külön) – melyről visszajelzést küldünk.

Koncepció
Csütörtöki program
Csütörtöki jelentkezési lap
Pénteki program