Folytatja útját fenntarthatóságot népszerűsítő rendezvénysorozatunk


jus 15-én vette kezdetét, és ősszel is folytatódik a Magyar Természetvédők Szövetsége és tagszervezetei összefogásával rendezett, helyi természeti értékeket és termékeket, valamint fenntartható viselkedésmintákat népszerűsítő rendezvénysorozat. A kezdeményezés fő célja, hogy hazánk különleges természeti élőhelyeivel, növény- és állatfajaival ismertesse meg a lakosságot, valamint növelje a helyi termékek és természeti értékek iránti érdeklődést.


Vidéki fesztiválokon, falunapokon szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy Magyarország számos, nemzetközi szinten is egyedülálló természeti élőhellyel, növény- és állatfajjal rendelkezik, melyek hasznos és értékes kikapcsolódási lehetőséget nyújthatnak számunkra. A rendezvényeinkre látogatókat környezettudatosságot segítő tanácsadással várjuk többek között arra vonatkozóan, hogy a helyi gazdálkodók, kézművesek, kereskedők természetes alapanyagokból készített termékeinek megvásárlásával aktívan lehet segíteni a természeti értékek fennmaradását.

A látogatók természetvédelmi totót tölthetnek ki, az eredményesen tippelők pedig kerékpárral, bioételekkel és biokertészkedéssel kapcsolatos könyvekkel, valamint fából készült puzzle-lal is gazdagodhatnak.

Augusztusi, szeptemberi rendezvényhelyszínek és időpontok:
Augusztus 28.: Szolnok, Tiszavirág Fesztivál
Augusztus 27. - szeptember 3.: Nyíregyháza, Vidor Fesztivál
Szeptember 4.: Edelény, V. Császtai Búcsú
Szeptember 10-12.: Kiskunhalas, Kiskunhalasi Szüreti Fesztivál

További helyszínek