Játékos vetélkedősorozat az energiatakarékosabb életmódért


A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és tagszervezetei Klímaőrjárat címmel vetélkedőt hirdetnek 10-14 éves diákoknak. A programban részt vevő iskolás csapatok 6 hónapon keresztül, 4 fordulóban mérhetik össze tudásukat. A legjobbak a 2009. április 22-én, a Föld Napján tartott záró-vetélkedőn versenyezhetnek a program fődíjaiért. A legjobb három csapat egy felejthetetlen élményt nyújtó kiránduláson vehet majd részt, a legügyesebb csapat pedig egy Panasonic projektort nyer.
ÚJ - blogírásunk a klímatudatosságra nevelésről itt. 


A Klímaőrjárat célja, hogy játékos formában növelje a diákok ismereteit és aktivitását a környezettudatos életmóddal és az energiafelhasználással kapcsolatban. Az ez évi program egy több éves hagyomány folytatása. Tavaly több, mint félszáz csapat vett részt a pályázatban az ország minden tájáról. A nagy érdeklődésre való tekintettel idén már 2500 általános iskolába juttatjuk el a felhívást és igyekeztünk még változatosabb feladatokkal színesíteni a programot – foglalta össze Botár Alexa, a Magyar Természetvédők Szövetsége éghajlati programvezetője.

3-5 fős diákcsapatok jelentkezését a szervezők a www.eghajlatriado.hu / iskoláknak címen várják. Ezen a honlapon részletes információ található az aktuális fordulóról, Ill. a későbbiekben hasznos segédleteket is találhatnak itt az iskolák. A honlapon a vetélkedősorozaton részt vevő csapatok az aktuális eredményeket is nyomon követhetik majd.